Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jaken
Alue:Kitarat: akustinen
Aihe:Osto-opas akustisille kitaroille
Aika:03.04.2007 17:25   (muokattu 03.04.2007 17:44)
2b. Kuntokartoitus/kaulankulma
Katso kaulaa pitkin tallaan päin. Kitaran otelaudan pitäisi olla samalla tasolla kuin tallan, eli molempien yläosat osuvat suurinpiirtein toisiinsa jos vetää viivoittimella suoran viivan otelaudan päältä. Jos suora viiva osuu paljon yllemmäs tai alemmas on kitaran kaulankulma pielessä. Yleensä niin, että otelaudasta vedetty suora viiva osuu tallan puoliväliin tai jopa alle, mutta joskus toisinpäin, niin että talla on vajonnut.

 
Tämä nyt menee vähän ohitse, vai onko käsitykseni kitaroista aivan vääristynyt. Tuo että kaula ampuisi ylöspäin suhteessa koteloon, tarkoittaisi että lähemmäs kaulaa mentäessä kieletkin olisivat lähempänä otelautaa/nauhoja. Ainakin omassa (Ibanez V50) otelauta ampuu selkeästi alas suhteessa tallan yläosaan (siis siihen mistä kielet virittyvät), ja onhan se ymmärrettävää, kun kieletkin ovat selkeästi korkeammalla kaulaa mentäessä alaspäin (siis bodya/tallaa päin). Ja näinhän sen käsittääkseni pitääkin olla, jotta voitaisiin kompensoida pienempää nauhojen väliä.
 
Enkö ymmärrä ylläolevaa kirjoitusta, vai onko kitarani aivan muotopuoli :)
 
Edit:
Ahaa, eli nähtävästi tallaksi sanotaan tuota missä tuo tallapala ja kielet ovat kiinni... Itse luulin vielä äskettäin että talla on vain tuo möhkäle joka jännittää kielet tuola toisessa päässä. Ok, ihan hyvin tuo kitarani siihen ampuu kyllä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=51&t=137565