Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:peteihis
Alue:Aloittelijat
Aihe:miten luen nuotit ?
Aika:23.03.2007 20:01   (muokattu 23.03.2007 20:02)
http://www.keskisuomi.fi/filebank/370-kotiseutulaulu.jpg
no tos etin nuotit summassa nii siinki ne on väärin päin ja sille mut joskus joku opetti et oli jotain tam ja titi nuotteja tam on niiku joku yksinäinen nuotti ja se titi on kaks kiinikkäin joka soitetaa nopeesti :D niitten nuottien yläpuolella on on ne soinnut esim em,am jne niin miten mä nee soitan nuottien mukaa :D elä sano mitää jos et älyy? oon aika huono selittäjä

 
Ihan hyvä lähtökohta. Muista sitten että se nuotti, jossa on reikä, on kahden "tam":in mittainen. :)
 
Mutta periaatteessa komppia (siis sointuja) ei yleensä koko ajan soiteta nuoteilla merkittun melodian aika-arvojen mukaan vaan pidetään se sama tasainen rytmi päällä "koko ajan". Melodia sitten lauletaan tai soitetaan tasaisena toistuvan rytmin päälle. Keski-Suomen kotiseutulauluun sopii kyllä juuri tämä "tamm ti-ti, tamm ti-ti" rytmi, jonka saa ekoista tahdeista kiinni.
 
Tossa kappaleessa on loppupäässä aika hankalia sointuja säkeistön loppupässä, mutta ilmeisesti sulla on jotain vähemmän hankalaa soitettavaa kotona?
 
Niin ja kyllä ne alaspäin käänetyt nuotit on tässäkin tapauksessa käännetty alaspäin juuri siksi, että mahtuvat paperille paremmin. Se on se pallo, joka merkitse sävelen korkeutta ja varsi (tai varren puuttuminen), joka merkistee kestoa, riippumatta mihin päin se osoittaa :)
 
Ja muuten se Suuri Kitarakirja voi olla ens alkuun aika raskas paketti luettavaksi, siinä kun selitetään joksenkin kaikki mahdollinen, mutta onhan se muuten ihan vakuuttava kapine.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=145014