Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:saastara
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kitarasaundeista
Aika:09.03.2007 17:49   (muokattu 09.03.2007 17:50)
Aika monet lähtevät... Mitä enemmän soittimia, sitä todennäköisemmin niistä on syytä alapäätä tai muita ongelmataajuuksia poistaa. EQ on hieno keksintö.
 
On se Eq hieno keksintö ilman muuta.. Mutta siinä mennään minusta metsään jos lähdetään siltä kantilta, että kaikkiin kanaviin lyödään saman tien equt kiinni ja kitarasta alapää pois ja bassosta tilalle ymv perussettiä.. Kyllä minä lähtisin siinä vaiheessa vasta sitä eq:ta vääntämään kun on todettava, että tälle ei nyt enää voi muuta tehdä.
 
Itsellä kävi juuri tuossa pari päivää sitten perinteinen ylivääntöhetki.. Nauhotin parit kitarat ja ohjelmoin rummut koneelta, bassot linjaan ymv perinteistä. Kitarasoundit olivat melko raa'at. Toinen semmoisen v-mäisen trebleinen pikku-crunch ja toinen semmoinen turhankin mössöinen löysä särö. Yhdessä toimivat kuitenkin juuri kivasti. Sitten kun sitä miksatessa alkoi noita eri equtusvaihtoehtoja ja balansseja testailemaan, parin tunnin väännön päätteksi ilmenikin sitten, että kyllä se raaka ja käsittelemätön nauhoite edelleen kuulosti paremmalta kuin ne myöhemmät väännöt.
 
E: Tulipa turhaa löpinää.. Pointti oli siis lähinnä se, että siihen soundiin on turha kajota jonkin standardimietteen vuoksi ennen kuin siltä tuntuu, että jotakin pitää sille tehdä.
 
E II: Olipa muuten tyhmä postaus.. :/
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=143991