Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kivi
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Viivakoodi
Aika:26.12.2003 22:49   (muokattu 26.12.2003 22:53)
Veikkaisin minakin ettei Anttilan hyllyihin kuitenkaan saada levyja myyntiin ilman valmista viivakoodia.
 
Anttilaan saattaa saadakin, he kun ostavat levynsä suoraan tukkuportaan ohi. Mut joo.
 
Oletteko muuten koskaan miettineet miten ruma se viivakoodi on? Tuollainen kasa viivoja valkoisella taustalla ei ainakaan minusta kovin kauniisti korista muuten pitkalle mietittya ja huolellisesti suunniteltua levynkantta. Levyjen kohdallahan se myyntipakkauskin on parhaimmillaan taideteos sinansa.
 
On mietitty, eikä sen taustan tarvi olla valkoinen, kunhan ei oo yli 20% väriä. Viivakoodin pitää ohjeiden mukaan olla muistaakseni taustaansa 60% tummempi, käytännössä 80% tummempi.
 
Muutamankymmentä levynkantta suunnitelleena oon noiden EAN-13:ien kanssa saanut tapella. Eräs kotimainen keskikokoinen levy-yhtiö tilasikin kerran levynkanteen EANin "just niin pienellä, ettei ihan kone lue, siitäpä saavat!"
:-) ...myös "banaanikoodeja" on tilattu ja erilaiset 'barcode battler' -tyyliset käytännön pilat nousevat aika usein suunnittelupalavereissa ainakin vitsinä esiin.
 
Onko muuten verkosta tai halvalla saatavana hyvää (laillista!!!) EANien teko-ohjelmaa? Mun Barcode Wizardini on jostain syystä seonnut, eikä suostu tekemään kunnollisia 13-koodeja
:-(
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=46427