Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:HFE
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Kitarasaundeista
Aika:07.03.2007 21:21
Metallisoundia ajatellen, kitara on onneksi se helpoin äänitettävä, jos kysymyksessä on tarkka kitaristi ja kelvolliset kamat.
 
Itse olen oppinut siihen, että kaikki saundi tulee styrkkarista ja soittajan sormista itsestään. EQ, kompressorit, kaiut sun muut on vasta miksauksen äärimmäistä hienosäätöä. Kaikki EQ vahvarista (preesensiä voi miksausvaiheessa kattella lisää 6-8 khz:n kohdalta, jos tuntuu ettei jymise tarpeeksi ja bassopäätä ehkä vähän pois maun mukaan) ja kompressoinnin hoitaa särö itsessään. Leadejen kanssa mennään parhaalla delaylla mitä käytössä ja kaiut (masterkaikua lukuunottamatta) yleensä jätän kokonaan pois.
 
Ne perinteiset vinkit on vissiin tässäkin lueteltu eli vähemmän säröä kuin treeniksellä ja erisaundiset tarkasti soitetut komppiraidat eli puolelle stereokuvaa. Bassosaundin kanssa tulee tosiaan olla tarkka: perinteisesti metallimusiikissa basso seuraa hyvin orjallisesti komppikitaroita ja tällöin yleensä särö tulee lopullisessa miksauksessa kitaroista ja sointi bassosta.
 
Mikeistä kattelisin Shuren SM57:aa ja, jos täytyy lesoilla niin kaveriksi esim MD-421, C-411, tai joku kelvollinen laajakalvokonkka. Erittäin tarkkana vaiheiden kanssa.
 
Summa summarum: Huonoa kitaristia ei äänitä hyvin pirukaan, mutta onneksi tämä aikamme vastaa siitä, että varsinkin metallimusiikissa muita ei löydykään ko kitaristeja - hyviä ja huonoja.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=143991