Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Apricot
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Tätä kuuluu itseopiskellen sävelletylle sinfonialleni
Aika:25.02.2007 00:39
...että vähän harmittaa se, että netissä on luettavissa tuollainen "sinfonian sävellysopas", koska siinä on niin paljon ns. potaskaa. Ammattilainenhan huomaa heti, mistä on kysymys, mutta entäs jos joku esim. tätä palstaa lukeva nuori kaveri muodostaa kuvan säveltämisestä tai sinfoniasta tai ylipäätänsä musiikin tekemisestä sen pohjalta? Kaikkeahan maailmaan mahtuu, mutta onko ihan välttämätöntä?
 
Entä, jos joku muusikoiden.nettiä lukeva nuori kaveri muodostaa käsityksensä soittamisesta ja musiikista tämän foorumin kirjoitusten pohjalta? Entä, jos joku ei hae tietoa muualta kuin netistä? Eiköhän ihmiset ajattele omilla aivoillaan.
 
Tätä Lindenin projektia on ollut mielenkiintoista seurata sivustakatsojana. Eiköhän kaikille keskustelijoille olisi parhaaksi, että annetaan ihmisen tehdä omat valintansa, ja pitäydytään keskustelussa asiapohjalla. En ymmärrä, miksi jonkun pitää ryhtyä mollaamaan toisen tekemisiä, etenkin kun tekijän lähtökohdat ja tavoitteet ovat selvät eikä niissä ole mitään hämärää. Koetaanko hänet uhkaksi muusikkoyhteisössä, vai ärsyttääkö räksyttäjiä se ettei itse ole saanut aikaiseksi mitään omakohtaista musiikin saralla?
 
Saa rakentaa omakotitalon omalla kustannuksellaan, vaikka ei olisi aiemmin tehnyt linnunpönttöäkään. Saa harjoitella maratonia varten, vaikka lähtökohta olisi 150 kiloa sohvan pohjalla. Saa lähteä maailmanympärimatkalle, vaikka ei olisi aiemmin käynyt kuin Mäntsälän Essolla. Saa säveltää sinfonian, jos siihen on motivaatiota.
 
Minusta tässä sinfoniaprojektissa on mielenkiintoista nimenomaan se, että kuinka "ei-muusikko" hahmottaa musiikkia ja kuinka hän kommunikoi siitä. Aika monellekin "muusikolle" tekisi hyvää ottaa hieman etäisyyttä omiin tekemiinsä juttuihin, ja tarkastella niitä neutraalissa valossa ilman, että sotkee omaa minäänsä kaikkeen. Tätä meininkiä olen aistivinani Lindenissä - hän selvästikin vain säveltää biisiä ja työstää sitä. Antakaa nyt ihmisen tehdä!
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=143219