Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mikael
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Etusia, mutta MITÄ ?
Aika:22.02.2007 10:07   (muokattu 22.02.2007 16:38)
Etuasteitten (ja vehkeiden yleensäkin) merkityksestä voi tietty olla montaa mieltä, samoin kuin muidenkin ketjun osasten. Neven ja Mackien välillä ei välttämättä niin isoa eroa huomaa suorassa parivertailussa äkkiseltään ja erot saattavat tuntua pieniltä. Eroa alkaa kuitenkin syntyä kun äänittää jonkun koko levyn ja lisääntyvien raitojen myötä erot alkavat kertaantua - nykylevyissä saattaa helposti olla satakin raitaa tavaraa ja pienenkin eron kun kertoo sadalla niin ero jo tuntuu. Puhumattakaan sitten niiden muiden osasten laadusta. Koko levyn äänittämisessä myös muut asiat kun laatu optimaaliolosuhteissa alkavat tuntua. Miltä laite tuntuu, miltä se soundaa kun mennään äärirajoille, miten se käyttäytyy kun mennään särölle tai jopa klipataan... soundi on tietty pääasia laitteen kohdalla mutta muutkin asiat vaikuttavat.
 
Mä en oikein tajua sitä, että kun tällaisella studiotyöskentely-palstalla keskustellaan joistain laitteista, niin aina tulee se piste kun ruvetaan lopulta vähättelemään asioiden merkityksiä. Yleensä se tuntuu tulevan vastaan sillä hetkellä kun jotain kalliimpaa laitetta verrataan johonkin laitteeseen mikä löytyy jonkun toisen kirjoittajan arsenaalista.... Aina voidaan sanoa että joku muu asia merkkaa enemmän. Biisi esimerkiksi merkkaa niin paljon enemmän että mikään vehje ei pääse edes lähelle, joten yhtä hyvin kaikkiin keskusteluihin vois vastata että "keskittykää vaan tekeen niitä biisejä". Lopulta tietty vois sanoa että sota ja nälänhätä on paljon merkityksellisempiä joten mitä jos loptetettais koko palsta.
 
Mä ainakin suhtaudun tähän hommaan niin, että jokainen asia joka merkkaa vähänkin on tärkeä ja kaikki asiat pitää yrittää tehdä parhaimmalla mahdollisella tavalla niiden resurssien puitteissa mitä käytettävissä on. Lisäksi en vähättele yhtään sitä fiilistä minkä jonkun hyvän laitteen omistaminen tai käyttäminen aiheuttaa. Mun mielestä merkittävästi eri asioita ovat "voi vetää" ja "on ihan vitun siistii vetää" Hyvä fiilis -> parempi musa : )
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=143156