Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jungleman
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:jazzmaster vs jaguar?Entä japsiversiot?
Aika:05.02.2007 17:59
Onko kenelläkään kokemuksia noista kepeistä? Hyviä niitten pitäis olla mutta kuinka hyviä? Ja kumpaako suosittelette? Soitan indievoimapop/rock-musaa ja kitaran pitäisi taipua niin pehmeeseen tunnelmointiin kuin karuun vääntöön, isoihin voimasointuihin ja rootsimpaankin kamaan. Onko noista japsiversioista käyttökokemusta? Onko ne luotettavia, missä ominaisuuksissa ne häviää Ameriikan malleille?
 
Hyviä ovat. Molemmat vääntyvät moneen menoon.
 
CIJ -versioina löytyy molemmat (katso omakuvasta!). Elektroniikka, mikit ja vibrakoneisto (ja joidenkin mielestä talla) ovat heikoimmat lenkit. Puuosat, nauhatyö ja viimeistely ovat kerrassaan loistavia. Japanimallien soundi paranee itse asiassa jo potikoiden vaihtamisella...
 
Molempien mikit ovat kelvolliset, mutta isommilla säröillä ne kiljahtelevat varsin herkästi. Mikeissä on lisäksi läpitunkeva yläkerta - alapään jytinää ne tuuppaavat ulos varsin niukasti. Jazzmasteriini olen vaihtanut Seymour Duncan Vintage for JM -mikit, Jaguariini taas Fender Vintage Reissue -mikit. Potikat vaihdoin molemmista, alkuperäiset heppoiset (ja erittäin kapean säätövaran sallivat) 1M potikat vaihtuivat laadukkaampiin Fender/CTS -osiin. Volumeksi 500k treble bleed -kytkennällä, toneksi 250k No-Loadit. Jakit (ja ehkä myös mikkivalitsimet) kannattaa vaihtaa samalla vaivalla.
 
Jos ei käytä vibraa erityisen paljoa, alkuperäinen koneisto toimii ihan kohtuullisesti. Jos taas pahoinpitelee sitä ankarasti - kuten minä teen - kannattaa vaihtaa se USA-koneistoon. Se on jäykempi, tukevampi ja kestävämpi.
 
Tallan kanssa monilla on ongelmia. Osat irtoilevat, säädöt eivät pysy paikoillaan, kielet pomppivat pois kieliurista jne. Näihin oireisiin löytyy useita eri ratkaisuja, jopa suorastaan eri koulukuntia joiden edustajat suhtautuvat ongelmiin eri tavoilla. Näistä on tällä palstalla aina välillä kirjoiteltu pidempäänkin, kannattaa tutkiskella!
 
Minulle tuo Jazzmaster on kolahtanut niin isosti että en oikein enää muilla kitaroilla haluaisi soittaakaan. Reverend on myynnissä, Jaguar tuli hankittua lähinnä sen takia että se on niin tolkuttoman tyylikäs (on siinä myös aivan omanlaisensa soundi). Juuri ostin Telen, kun olen sellaista vuosikaudet himoinnut ja sopiva sattui viimein kohdalle.
 
Noin äkkiä tulee mieleen tuollaisia. Kysy lisää, ja sinulle vastataan :-)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=142266