Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:harpist
Alue:Roots
Aihe:Edullisia blueslevyjä Anttilassa
Aika:28.01.2007 23:00
Olen käyttänyt myös hyväkseni tuota Anttilan "halpistarjontaa". Kyllähän sieltä hyvää tavaraa löytyy - niinkuin ketjussa jo aiemmin on todettu - joskus kohdalle tietysti sattuuu "ei niin oman mieltymyksen mukaista musisointia".
 
Onpa halpistarjonnassa joskus todellisia harvinaisuuksiakin - äänitteitä joita on täysin mahdotonta yleensäkään mistään enää saada.
 
Yksittäisten artistien levyjen ongelma on tietysti kehnot kannet ja olemattomat infot sessiosta ym. äänittämiseen ja levyn tekemiseen liittyvistä asioista. Hyvin usein nuo "uudelleenjulkaisut" ovat olleet kuitenkin joka tapauksessa jossain formaatissa aikoinaan saatavilla - savikiekkoina tai vinyyleinä.
 
Halpislevyjen arvo ( ja löytämisen riemu ) saivat itselläni jälleen aivan uudet mittasuhteet , kun hommasin viime vuoden lopulla ilmestyneen "The Blues Discography 1943-1970" kirjan. Biisitietoja vertailemalla pystyy hyvinkin tarkasti kirjasta toteamaan mistä sessiosta tallenne on peräisin , ketkä levyllä soittavat ja mille levymerkille se on alun perin tehty. Jopa "ne huonot" livetallenteet ovat alkaneet elämään uudelleen hyllyssäni , kun tiedoista olen saattanut todeta että esim. T.Bone Walker on kitarassa tms. Kuunteluun suhtautuu huomattavasti kunnioittavammin , jos levyn äänitysajankohta ja kaikki mukana soittavat muusikot on tiedossa.
 
Jos Bluesin kulttuuriperintöä vähääkään haluaa tutkia , analysoida , arvioida - sieltä alkulähteiltä ..... eivät saatavilla olevat "halpikset" koskaan ole liian kalliita. Täytyy muistaa , että joku on niihin kappaleisiin "joskus uskonut" - ei niihin muuten olisi niukkoina aikoina uhrattu kallista studioaikaa/nauhaa - saati sitten prässätty levyiksi asti.
 
Vanhoja tallenteita täytyy osata kuunnella - oikealla asenteella. Onneksi niitä on olemassa - meille jälkipolville ...... mukaanlukien tämä "halpiskama".
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=10&t=141693