Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Schnowotski
Alue:Klassinen
Aihe:Jelppikerho (kysymykset tänne!!)
Aika:14.12.2006 00:17   (muokattu 14.12.2006 00:32)
Olen tässä metsästellyt erästä kappaletta taannoisen "Suomalaiset sävelet" -sarjan kahdeksannesta osasta. Muistan siitä enää niin vähän, että kuvaukseni perusteella sitä lienee mahdotonta tunnistaa, mutta kun nyt löysin osan kappalelistan, voinette auttaa teosten poissulkemisessa. Teos jota etsin on orkesterille. Kohdassa, jota ohjelmassa soitettiin, oli sooloviulun mollimelodia: suhteellisen tonaalinen, mutta maustettu riitasoinneila (sekunneilla ja muistaakseni sävellajin ulkopuolisilla sävelillä).
 
* Aulis Sallinen: Agitaattori Puntarpään kohtaus oopp. Punainen viiva (Usko Viitanen ja Suomen Kansallisoopperan orkesteri/Okko Kamu)
* Pierre Boulez: Pli selon pli, sopraanolle ja orkesterille (Christine Schäfer ja Ensemble InterContemporain/Pierre Boulez)
* Jukka Tiensuu: Klarinettikonsertto "Puor" (Kari Kriikku ja RSO/Jukka-Pekka Saraste)
* Jukka Tiensuu: Fantango (Jukka Tiensuu)
* Jukka Tiensuu: MXPZKL (RSO/Leif Segerstam)
* Esa-Pekka Salonen: Floof (Anu Komsi ja Avanti!/Esa-Pekka Salonen)
* Esa-Pekka Salonen: LA Variations (RSO/Esa-Pekka Salonen)
* Jouni Kaipainen: Oboekonsertto (Helén Jahren ja RSO/Sakari Oramo)
* Jukka Tiensuu: Tokko (PK/Tapani Länsiö)
* Magnus Lindberg: Klarinettikonsertto (Kari Kriikku ja RSO/Sakari Oramo)
 
Jos osaatte sanoa, mikä noista se EI ainakaan ole, niin sanokaa. Poistelin siitä jo itse muutamia. En mene täysin takuuseen, oliko kappale laulettu, muistaakseni ei, mutta en uskaltanut poistaa noita laulettuja tuolta. Todennäköisesti se ei ollut laulettu.
 
Lis: Tuli vielä se mieleen, että oitis kun viulun melodioinnin kuulin, tuli mieleeni Alfred Schnittken viulukirjoittaminen hieman pehmeämpänä: kauniita melodioita kirpeillä intervalleilla maustettuna. Onko joku muu ajatellut samaista jostain noista biiseistä?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=132231