Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Akiman
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Arjen Lucassen (Ayreon, Star One, Stream Of Passion ym.)
Aika:11.12.2006 17:07
Korroosio.fi esittää:
19.01.2007
STREAM OF PASSION / AYREON (NL)
+ SILENTIUM
Nosturi / Helsinki
 
Monien kohdalla loputtoman pitkä odotus on viimein ohi, kun Arjen Anthony Lucassen saapuu orkestereineen Suomeen tammikuun 19. päivänä 2007. Tämä on ensimmäinen kerta, kun hollantilaisen Arjenin projektien (Ayreon, Star One, Stream Of Passion ym.) kiertueet yltävät Suomeen saakka. Nyt jos koskaan tämän on parasta tapahtua, sillä tulevana keväänä Stream Of Passion / Ayreon -kokoonpano kiertää viimeistä kertaa. Tämän jälkeen Arjen Anthony Lucassen vetäytyy jälleen studioonsa, Electric Castleen, viimeistelemään seuraavaa Ayreon-albumia.
 
Arjen Anthony Lucassen perusti Ayreonin 90-luvun puolivälissä omaksi unelmiensa projektiksi, Bodinen ja Vengeancen kaltaisten pitkäaikaisten bändiensä olemassaolon lakattua. Ayreonin lähtökohdiksi Arjen Anthony Lucassen on määritellyt halunsa luoda todellisen rock-oopperan, jossa hän kykenisi paitsi yhdistelemään kaikkia mieleisiään musiikin lajeja, myös tuomaan mukaan runsaasti vierailevia vokalisteja ja soittajia. Kymmenen vuoden ja kuuden albumin tuotannon aikana Ayreon -nimen alla onkin julkaistu lukuisia mammuttimaisia eeposalbumeita, joilla ovat esiintyneet Arjen Anthony Lucassenin itsensä lisäksi esimerkiksi Bruce Dickinson, Devin Townsend, Mikael Åkerfeldt, Andi Deris, Damian Wilson, Dan Swanö, Anneke van Giersbergen, James LaBrie, Sharon den Adel, Timo Kotipelto, Neal Morse ja monet muut rockin, progen ja metallin vaikuttavimmista nimistä.
 
Vuonna 2004 julkaistun kuudennen Ayreon-albumin, The Human Equationin, jälkeen Arjen Anthony Lucassen oli niin innostunut albumilla vokalisoineen meksikolaisen Marcela Bovion äänestä, että hän halusi panostaa tähän hieman enemmän. Tästä syntyi Stream Of Passion, Arjenin ensimmäinen aidosti bändinä toiminut kokoonpano pitkiin aikoihin. Arjenin ja Marcela Bovion lisäksi kokoonpanoon koottiin Lori Linstruth, Johan van Stratum, Davy Mickers ja Alejandro Millán. Vuoden 2005 lopussa tämä kokoonpano julkaisi ensimmäisen albuminsa, Embrace The Stormin, jolla kuultiin Arjen Anthony Lucassenin tavalla progressiivisesti sävytettyä, naislaulettua tummaa metallia. Albumi otettiin Ayreonin levytysten tapaan hienosti vastaan monella suunnalla, mikä veikin kokoonpanon odottamattoman pituisille kiertueille sekä Eurooppaan että Amerikkaan.
 
Kuten aiemmillakin Stream Of Passion / Ayreon -keikoilla, tullaan Suomenkin esiintymisessä soittamaan tasapuolisesti materiaalia sekä Stream Of Passionin että Ayreonin tuotannoista Stream Of Passion -kokoonpanon voimin. Tämän lisäksi keikka tulee suurella todennäköisyydellä sisältämään myös yllätyspoimintoja Arjen Anthony Lucassenin koko laajasta tuotannosta, puhumattakaan varmoista yllätysvierailijoista aina laulajia myöten. Olitpa siis mieltynyt mihin tahansa Arjen Anthony Lucassenin monista projekteista tai vaikkapa niihin kaikkiin, ei tätä ainutlaatuista tapahtumaa sovi sivuuttaa.
 
KOKOONPANO
Marcela Bovio : Laulu, viulu
Diana Bovio : Taustalaulu, laulu
Arjen Anthony Lucassen : Kitarat, laulu
Lori Linstruth : Kitarat
Johan van Stratum : Basso
Davy Mickers : Rummut
Alejandro Millán : Koskettimet, laulu
+ Yllätysvierailijoita
 
Lämmittelijänä keikalla nähdään täysimittaisen setin merkeissä vuonna 1995 perustettu ja neljä albumia julkaissut Silentium, joka julkaisi vuoden 2006 alussa tuoreimman albuminsa Seducian. Tämä albumi oli myös uuden vokalistin, Riina Rinkisen, ensiesiintyminen Silentiumin riveissä. Samalla yhtyeen musiikki kehittyi kokonaan uusille tasoille, minkä myötä albumi otettiin sekä median että kuulijoiden keskuudessa hyvin vastaan. Monipuolisille tasoille yltävä Silentium sekoittelee naislaulettuun metalliinsa kaikenlaista, aina raskaista tunnelmoinneista lähes skitsofrenisiin sävyihin saakka, jolloin varsinkin tuoreimmilla julkaisuilla on kuultu erittäin persoonallisia sävellyksiä, monipuolisia vokalisointeja ja tunnelmia myöten. Parhaillaan viidettä kokopitkäänsä suunnitteleva Silentium soittaa siis toistaiseksi hieman harvinaisemman keikan Stream Of Passion / Ayreon -kokoonpanon lämmittelijänä Helsingissä.
 
LIPUT
- Maksavat 18 euroa
- Tulevat myytiin keskiviikkona 13.12.2006
- Maksettuja lippuja ei vaihdeta eikä lunasteta takaisin
- Lipunmyyjäorganisaatiot ja Korroosio eivät vastaa kadonneista lipuista
 
LIPPUPALVELUN
- Lippukaupoista
- Puh: 0600-10-800 (1,50 euroa/min + pvm)
- Puh: 0600-10-020 (5 euroa/puhelu + pvm)
- www.lippupalvelu.fi
 
TIKETISTÄ
- Puh. 0600-1-1616 (0,66 euroa/min + pvm)
- www.tiketti.fi
 
IKÄRAJA
- Ei ikärajaa, anniskelualue rajattu erikseen
 
KIELLETYT ESINEET
- Kameroiden, videoiden, nauhureiden ja muiden tallennuslaitteiden tuominen konserttiin sekä valokuvaaminen ja äänittäminen ovat ehdottomasti kiellettyjä. Myös pullojen, purkkien sekä aseiden ja muiden vaaraa aiheuttavien esineiden tuominen konserttiin on kielletty.
 
LISÄTIETOJA
- Voi kysyä tässä ketjussa
- www.korroosio.fi
- Tai suoraan: aki@korroosio.fi
 
www.korroosio.fi
www.ayreon.com
www.streamofpassion.com
www.silentivm.com
www.elmu.fi
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=137408