Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:provokalistihelsinki
Alue:Laulaminen
Aihe:Belttaus
Aika:23.11.2006 21:48
Kyllä se vanha David Coverdale niin tekee myös IMO. Se on sitä karjuntaa, enemmän tai vähemmän, se vaan kuullostaa erilaiselta eri henkilöillä. (Komeen kuullosta tässä tapauksessa)
 
Toisaalta, eikö T. Kotipellon korkeat sävelet (varsinkin Destiny levyltä) ole jonkinlaista belttausta myös? Siltä kuullostaa kyllä mun korvissa, hänellä ei vaan mene ääni särölle.

 
Niin äänen säröisyys on sitten näitä tyylijuttuja ja fraseeraus on ihan oma juttunsa. Laulusolisti ikäänkuin fraseeraa, fraseerausta käytetään rock / heavy musiikissa. Tarkoitit tällä varmasti karjuntaa.
 
Belting on ihan oma laulutekniikkansa, jossa ääni lähtee ikäänkuin rintarekisteristä. Tekniikka kehitettiin ennenvanhaan yhdysvalloissa teattereissa, kun silloinen mikrofonitekniikka ei ollut kyllin tehokas ja ääni piti saada musikaaleissa kantamaan takarivistöön asti. Myöhemmin tyylin ovat omineet pop-laulajat. Naiset belttaavat enemmän, kuin miehet, mutta myös miehet voivat " beltata "
 
Oisko tähän belttaukseen mitään vinkkejä ollut, millasia harjoituksia kannattais tehdä jne? Pallean toiminta beltattaessa. jne. Tuki on varmasti samanlainen, kuin muissakin tekniikoissa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=137239