Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:vrajala
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Rakennuksessa käyneet mokat
Aika:27.11.2003 18:08
Projekti Läpikaula:
 
Kaulalaminaatti oli n. 62x47x920mm, skaala 24 3/4, kaulan kulma 4° ja erillinen lapa 15° kulmalla. Kaulan rakenne vaahtera-mahonki-vaahtera, runko (siis kyljet) mahonkia.
 
Kun tein laminaattia ei tasohöylää ollut käytössä, joten höyläilin palaset sahauksen jälkeen oikohöylällä ja liimasin kiinni. Liiman kuivuttua kanttasin palkin yllämainittuihin mittoihin.
 
Ongelma 1 (läheltä piti!): Kaulalaminaatti oli pikkuisen ohut, 4° kulman sahattuani ja höylättyäni satulan kohdalla oli enää 17mm puuta. Sain sen kuitenkin riittämään...
 
Ongelma 2: Tein lavan edellisessä sahauksessa jääneestä hukkapuusta. Koska laminaatin osat eivät olleet tasapaksuja, tuli lavan puolella olevasta mahonkisoirosta (liitoskohdassa) millin kaulassa olevaa paksumpi. Kahden mahonkisoiron limaus ei muutenkaan ollut kovin siisti, johtuneeko sitten riittämättömästä puristuksesta viereisten vaahterapalojen kovuuden takia..?
 
Ongelma 3. Kapeahko kaulalaminaatti vaati lapaan pienet mahonkiset lisäykset sivuille. Lavan muoto aiheutti vaahteran ja mahongin välisen sauman leikkamisen hyvin loivassa kulmassa. Ei kovin nättiä... Sama ongelma oli "soolo"lovissa.
 
Alunperin ajattelin, että kitaraan tulee maali päälle, eivät nuo olisi mitään haitanneet. No sittenhän se puu rupesi näyttämään niin pirun hyvältä. Ettäs kehtaa tuolla tavalla...
 
Juu, ja sitten vielä tuo lavan paksuus. Ajattelin tehdä vahvan, 16mm paksun lavan. Virittimien tapit eivät vaan tulleet kovin hyvin läpi. Ei kun hiomaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=44688