Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Peicco
Alue:Rummut: rumpukamat
Aihe:Torilla huijari
Aika:11.11.2006 09:50
Muusikoiden netin ostoilmoituksiin vastailee huijari. Asiantuntijan elkein ja vakuuttavasti esiintyvä rosvo pyytää rahat etukäteen tilille ja tavaraa ei ole edes olemassa.
 
Tunnen kaksi tapausta lähipiiristä. Kaveri sai huijattua rahat, mutta vaikka petoksen tekijän henkilöllisyys toisessa tapauksessa selvisi, niin rahoja ei vain saa takaisin. Suomen lain mukaan "huijata saa". Henkilön luotettavuuden tarkistaminen on ostajan vastuulla.
 
Itse olen hyvinkin luottavinen ollut. Olen maksanut rahat tilille ja odotellut pakettia. Aina on tullut juuri sitä, mitä on luvattu. Rumpalit ovat rehellistä sakkia. Muusikoiden nettiin kirjautuminen on kauppakumppanin luotettavuudesta yksi merkki. Ulkomailta ostettaessa esimerkiksi eBayn palaute auttaa arvioimaan. Myös musiikkikaupat ovat luotettavia.
 
Saksalaiset ovat tarkkaa porukkaa ja usein arvostavat rahojen siirtämistä suoraan tilille. Se onnistuukin nykyisin omalta tilistä pankkiohjelman kautta maksutta. Pay Pal ottaa minimaalisen provision, mutta sitä saksalainen vieroksuu. USA:ssa PayPal on todella yleinen ja tuntuu, että kaikki maksuliikenne hoidellaan luottokorttifirmojen kautta, jolloin kupru menee firman piikkiin. Rahat palautetaan, mikäli tuote ei koskaan saavu.

 
Sama täällä. Välillä vähän ihmettelen kuinka luottavainen sitä itsekin on ja huomaa myös muiden olevan. Toista tonnia siirtyi tililleni kun vanhan settini myin ja juuri ostin käytetyn rumpuaivon Utrikarilta.
Postiennakko on mainio tapa tehdä kauppaa, mutta tietenkin hieman epävarmaa jos ei "tunne" kauppakumppaniaan. Postiennakkoon liittyen voi tehdä myös sellaisen diilin, että vastaanottaja saa avata paketin/paketit todetakseen tavaran oikeellisuuden ennen tilisiirtoa. Tämä ei tietenkään auta jos saa vaikka rikkinäistä elektroniikaa.
 
Paypal toimii mm. saksalaisen www.drum-tec.de kanssa. Juuri tilasin parit mesh-kalvot uuteen settiini. Nopea toimitus ja hyvin pakattuna.
 
Eikö sen saatanan roiston nimen voisi täällä julkaista jos kerran tiedossa on?
Moderaattori tod.näk sen poistaa aika pian, mutta edes hetkeksi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=30&t=136418