Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Marlowe
Alue:Yleistä keskustelua musiikista
Aihe:Kiinnostavat ja erikoiset kokoelmalevyt
Aika:09.09.2006 10:50   (muokattu 10.09.2006 03:35)
Eli nyt ei etsitä mitään perustribuutteja, "Greatest Hits of the 80's" tai "The Best of Phil Collins" -tyyppisiä kokoelmia, vaan levyjä, jotka on koostettu jonkun erikoisemman teeman ympärille tai ovat muuten vaan poikkeuksellisia syistä a ja b.
 
Muutama ihan mielenkiintoinen kokoelma, jotka piti hankkia myös omaan hyllyyn:
 
From the Closet to the Charts: Queer Noises 1961-1978
http://www.dustygroove.com/images/p … ts/z/zzqueernoisesfromthec_101b.jpg
 
Kohtalaisen tuore kokoelma homoseksuaalisuudesta kertovia kappaleita. Valtaosa esittäjistä on tuntemattomia (Mr. Jean Fredericks ja "Nobody Loves a Fairy When She's Forty", kukaan?), mutta mukana on myös pari isompaa nimeä: the Ramones esittää "53rd And 3rd'n" ja The Kinks "See My Friendsin". Jälkimmäistä en ole koskaan osannut mieltää muuksi kuin päättyneestä parisuhteesta kertovaksi kappaleeksi, vaikka Jake Nymanin "Onnen päivät" kirjan ensimmäisessä osassa taidetaankin viitata näiltä osin myös homoseksuaalisuuteen. Muuten itseoikeutetut Tom Robinson Bandin "Glad to Be Gay" ja Rod Stewartin "Killing of Georgie" puuttuvat kokoelmalta, jostakin Village Peoplen camp-huumorista puhumattakaan.
 
* * * * *
 
Dead! The Grim Reapers Greatest Hits
http://www.soundflat.de/img_central/cover150/10302.jpg
 
Ace Recordsin kokoelmalla ei ole mitään tekemistä heavyn kanssa, vaan se kokokaa yhteen enemmän tai vähemmän makaabereja ja korneja 60-luvun popkappaleita, jotka kertovat kuolemasta. Laulujen perusideana on yleensä tytön ja pojan onneton romanssi, joka päättyy sitten kohtalokkaaseen auto-onnettomuuteen tai johonkin vastaavaan tragediaan. Mukana mm. Jan & Deanin "Dead Man's Curve", Ray Petersonin "Tell Laura I Love Her" (Hectorin "Oi Laura sua kaipaan"), John Leytonin komea "Johnny Remember Me" (taisi olla Joe Meekin tuottama) ja melodraaman ruhtinattarien, the Shangri-La'sin "Give Us Our Blessings". Levyn kansi on hieno.
 
* * * * *
 
Beatlemaniacs!! The World of Beatles Novelty Records
http://www.whatgoeson.com/stories/images/beatlemaniacs.jpg
 
Ace Records iskee jälleen kokoelmalla The Beatlesin inspiroimia novelty-kappaleita. Mukana on ns. vastauslevyjä liverpoolilaisten hitteihin (The Bootlesin "I'll Let You Hold My Hand", jossa on vähän plagiaatin makua, sekä the Beattle-ettesin "Only Seventeen"), viittauksia ajankohtaisiin tapahtumiin (Rainbon "John, You Went too Far This Time" tai The Mystery Tourin "The Ballad of Paul") tai humoristisia the Beatlesiin viittaavia levytyksiä (Dick Lordin "Like Ringo", jossa poika yrittää matkia viimeiseen asti rumpalia, johon hänen tyttöystävänsä on rakastunut, mutta onnistuttuaan saakin kuulla uuden idolin olevan The Rolling Stones..). Ei mitään suuria musiikillisia elämyksiä, mutta hauskoja kuriositeetteja kuitenkin.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=1&t=132210