Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jani The Rock
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Rauli Badding Somerjoki
Aika:31.08.2006 19:14
Saatasko aikaan keskustelua Baddingista?
 
Mulle henkilökohtasesti Rauli on näitä lapsuuden sankareita. Faijalla oli Baddingin loppupään tuotannon levyjä ja se opetti mutkin niitä kuuntelemaan. Kokoelmista löytyi myös single Bensaa Suonissa/Moottoreiden Sinfonia. Se oli sellaselle autohullulle pikkujäbälle kova juttu, kun Badding lauloi että "neulansilmä vasempaan ja sataa oikeaan". Ja Baddingin kuolema sillon vuonna -87 oli hirvee järkytys.
 
Diggailu kasvoi ja laajeni tossa kymmenisen vuotta sitten kun luin Metsämäen & Miettisen kirjottaman elämäkerran. Sen jälkeen piti hommata kaikki levyt ja silleen, myös Suomen Talvisodat ja muut. Ja vaikka se leffan synnyttämä Badding-boomi hiipui, niin mulla se jatkui ja jatkuu vaan.. Vaikkei Baddingin musa kiinnostaisikaan, usuttasin silti lukemaan ton elämäkerran. Se on aika karu ja traaginen dokumentaatio, joskin tunteella ja lämmöllä kirjotettu.
 
Suosikkilevyt on varmaan Synnyin Rokkaamaan, Muotokuva ja myöhemmistä Ikkunaprinsessa. Badding pysty kyllä vetämään minkä tahansa biisin älyttömällä fiiliksellä ja intensiteetillä. Ja teki hienoja sanotuksia ja sävellyksiä myös, vaikkei oikein osannut soittaakaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=131600