Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Rantsu
Alue:Koskettimet
Aihe:Halpa ja hyvä pianomoduli
Aika:06.11.2003 19:06
Jatkanpa vielä, kun kirjoituttaa...
 
Oli mulla joskus E-mu:n Proformance+ :kin. Siinä oli mukavan "puinen" soundi, mutta aika klassisen tumma - jäi helposti bändin jalkoihin, vaikka soolosoitossa olikin mainio. Siinä oli sitäpaitsi yksi huono sample kaksiviivaisen c:n tienoilla eli aika kriittisessä kohdassa. Siinä se aina särähti korvaan ja alkoi lopulta harmittamaan liikaa.
Samplattu pianosoundi on IMHO erittäin paljon äänentoistolaitteiston armoilla. Siinä tuntuu vieläpä pätevän kummallinen paradoksi: mitä kompressoidumpi, ekvalisoidumpi ja prosessoidumpi - sanalla sanoen luonnottomampi - pianosoundi on, sitä paremmin se tuntuu toimivan ei-niin-hyvien kamojen (pa**at kulmamonitorit, esim.) läpi kuunneltuna. Esimerkiksi Rolandin synapianot kuulostavat lauteilla yleensä ihan kelvollisilta olosuhteissa kuin olosuhteissa, mutta menepä niiden kanssa studioon, ota kaiut sun muut pois päältä, ja voi hyvä tavaton... :)
Sitten puolestaan Akain kanssa olen huomannut, että joku viimeisen päälle samplattu 128 megan Steinway saattaa kuulostaa lauteilla täysin kammottavalta... Joskus on sitten äänitetty keikka, kuunneltu kunnon vehkeillä, ja kaverit ovat ihmetelleet, että onko toi se sama soundi???
Eq ei mielestäni paljoa auta, jos itse perussample on huonosoundinen. Yläpäätä tietysti pystyy nostamaan ja alapäätä leikkaamaan, mutta muuten fiilis on monesti kuin harakalla tervatulla sillalla... kun pyrstön saa irti, niin nokka tarttuu... :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=41951