Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:v_m_kangas
Alue:Koskettimet
Aihe:Yamaha S90 ES
Aika:04.08.2006 22:08
Tuli hankittua tuollainen verme korvaamaan jo vanha Ensoniq. Perusasioita olen opiskellut tuosta ja tuntuu olevan aikalailla erillainen käyttölogiikka kuin esim Korgin Triton LEssä.
 
Tarkoitus olisi käyttää tuota Master kiipparina, kuten Ensokin oli siinä käytössä. Kuitenkin siten, että sisäisetkin saundit hyödynnetään maksimaalisesti.
 
Löytyisikö täältä käytännön tietoa siitä kuinka Master-modessa saadaan Performancen zonet ja Masterin zonet pelaamaan yhteen?
 
Taistelun jälkeen näytti siltä, että yksi zone Master-modessa pitää "uhrata" Performancen soittoon ja ne kolme muuta zonea jää sitten moduuleiden ohjaukseen.
 
Eikö periaatteessa pitäisi pystyä lähettämään kaikki 4 midikanavaa sekä sisäiselle äänigeneraattorille, että ulkoisille moduuleille? Mutta Performancelle ei ilmeisesti pysty määrittelemään kuin yhden midikanavan vastaanottoon Utility-valikon kautta?
 
Eli esim Zone 4 lähettää midikanavalle 1 ja ulkoinen midi lähetys kytketään pois. Muilta Zoneilta kytketään lähetys vain ulkoiseen midiin. Zone 4 määritellään koko koskettimiston levyiseksi. Tällöinhän voidaan Masteriin tallennettu Perfomanceen jakaa koskettimisto vaikka neljään osaan.
 
Eli käytännössä S90:llä voi ohjata kolmea eri moduulia?
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=129711