Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:LaXu
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Neck-thru,bolt-on vai liimakaula?
Aika:19.07.2006 23:56
Mitäs kokemusta Esp-Ltd Ex-400 mallista?Onko liimakaula sopiva ko.malliin?Lisäksi kysyisin vielä,että onko mahdollista,että liimakaulan liitos pettää?
 
Eiköhän se ole ihan sopiva liitos kyseiseen kitaraan. Liimakaulan liitos voi pettää, mutta en ole kyllä kertaakaan sellaiseen törmännyt. Yleensä ennemmin koko kaula katkeaa kuin liitos pettää. Eikä tuokaan vielä mikään kauhea juttu ole, sen kun puhdistaa ja liimaa takaisin...
 
Mutta harvapa kuitenkaan kauloja toistuvasti katkoo, joten korjattavuus ei ole mielestäni mikään olennainen kriteeri.
 
Kaulanliitosten soundieroja en ala miettimään, kun en ole omistanut tasan samanlaisia kitaroita eri kaulanliitoksilla. Sustain ei mielestäni ole mikään olennainen ongelma myöskään, kyllä hyvä pulttikaulainenkin ihan riittävästi laulaa. Itseasiassa tuossa mun saarnirunkoisessa Yamahan televariantissa on lähes yhtä hyvä sustain kuin LP kopsussani.
 
Mitä tulee kaulanliitokseen ja soitettavuuteen ylänauhoilta, toki neckthru tai muotoiltu liimaliitos on helpompi ulottuvuuden suhteen, mutta ihan hyvin tässä on pärjätty niin LP:n kuin pulttikaulaisten laatikkomaisella kaulataskulla varustettujen kitaroiden kanssa. Vaatii vaan pikkasen eri otteen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=128621