Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:uneksija
Alue:Koskettimet
Aihe:Walton Excellent 660
Aika:07.06.2006 01:48
No lisäilenpäs vaikka tähän kohtaan mitä kotimaisesta sähköurkutuotannosta muistan kuulleeni:
...
Avattava puolikas kannesta taittui pianosaranan varassa kannen toisen puolikkaan päälle ja kannen alta löytyi WLM/OWG-tyyppinen nelioktaavinen koskettimisto, virtakytkin + merkkivalo, volumesäätö ja soundit - 16', 8', 4', 2' (ja olikohan vielä 1') äänikerrat painonapein päälle ja pois. Saattoi olla myös "Sustain"-nappula, en muista enää. Yhteensä siis 5 tai 6 kytkintä, 1 potikka ja 1 LED. Varsin simppeli UI.
 
Hmm. Minä näin tässä yks kerta Kuopion Musiikissa semmosen ihmeellisen kannettavan kaiuttimilla varustetun sähköurun, mikä vaikutti selkeästi itsetehdyltä. Säätimien tekstit oli tehty semmosella vanhan ajan tarrateksti-härvelillä, ja osa teksteistä tais olla suomeks, tai jotenkin mulla jäi semmonen käsitys että se vehje oli suomalainen. Siinä tais olla just äänikertoina 16', 8', 4', 2' ja 1'. Hassua urussa oli se, että siinä oli kaks kanavaa, ja molemmilla omat äänikertasäätimet. Jos kanavat laitto soimaan yhtaikaa, tuli aika hieno ääni kun ne oli vähän eri vireessä! Ja jollain ihme efektinappulalla sai kanavien taajuuseroa entisestään suurennettua chorus-efektin aikaansaamiseksi, en muista mutta oisko peräti ollu mahdollista laittaa pelkästään toiseen kanavaan vibratoa tms. Ääniaallot oli siniaaltoja ja vehkeessä tais olla jousikaikukin. Aika juhlavalta kuulosti. Jos äänikerrat ois ollu siinä valittu vähän fiksummin nii se ois varmaan voinu olla melkosen räyhäkäs vehje, mutta tommosenakin kyllä erikoinen ja ihan hieno.
 
Hmm, mietin, että olikohan toi jonkun suomalaisen urun prototyyppi, vai oliko se sitten jonkun pelle pelottoman oma väännös. Rakkenussarjakin vois olla varteenotettava vaihtoehto, paitsi että en oo ikinä kuullu mistään urusta tai rakennussarjasta missä ois tommonen kahden kanavan-design (kanavilla oli selkeästi omat oskillaattorit).
 
Eivät kaupassa myyneet kun tarjosin viittä kymppiä ;) Kyllä ne siitä jonkun verran enemmän sai, kuka lie sen osti mutta kuvaa en ehtiny ottaa ja nyt laite ei oo enää siellä.
 
Urkujen ulkonäöstä vielä: siis vehje oli tosi kompakti, siinä tais olla saranoilla kuljetuskansi, ja se oli päällystetty semmosella mustalla kiiltävällä, öh, muovintapasella.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=125798