Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:kivi
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:Äänityshommien alkuun -ketju, aloittelijakysymykset tänne
Aika:06.04.2006 07:46
Perusvarmaa sarjaa tarttis saada mikkejä. 57 löytyy, mutta joku suhteellisen edullinen konkkapari tarvittaisiin. Mimmoinen siis, sellainen millä pääsee suht pitkälle mutta neumannia sen ei tartte olla. Lähinnä rumpujen ovareiksi nyt lähinnä. Toinen olisi semmoinen kätevä monikäyttöinen laajakalvokonkka, laulua ja vaikka akustisia varten.
 
Reddien ehdottama isokalvoinen vaihtoehto on ihan ok, jos halutaan sävyä. Usein overheadeilta kuitenkin kaivataan luonnollisuutta, ja pienikalvoiset konkat ovat isokalvoisia neutraalimpia noin niinku nyrkkisääntönä. Röden NT-5 on toimiva valinta, ja jos rahasta on todella tiukkaa, niin T-Bone tekee SC150-puikkokonkkaa kolmella kapselilla.
 
Iso- ja pienikalvoisen välillä on Röde NT-3, jota voin varauksetta suositella.
 
Toinen kysymys liittyy triggeröintiin: kun budjetti on tiukassa, niin tuolla minun käyttämässäni studiossa on joku triggeröintisofta. Toimisiko niin, että voisin käyttää jotakin ihan käpyisiä mikkejä tuon triggeröitävän signaalin tallentamiseen siten, ettei siitä signaalista jätetä mitään muuta kuin ajoitetaan ja otetaan dynamiikka triggeriin? Tässä käytössä siis tarkoitetaan ihan käppäisiä vehkeitä, näitä mitä myydään salkuissa kolmen setteinä.
 
Triggeröidä voi vaikka piezokiteillä, joita saa noin euron kappale elektroniikan komponentteja myyvästä liikkeestä. Triggeröinti ei kuitenkaan korvaa äänittämistä jos äänitteelle tarvitaan rummut eikä vain jotain rumpujen kaltaista.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=121298