Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tempura
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Live
Aika:05.04.2006 18:02
Kaikki levyt on. Yleinen suhtautuminen on että Throwing Copperin jälkeen taso laskee, itsellä ei mene ihan niin.
 
Mental Jewelryssä on hyviä biisejä, mutta mielestäni tämä olisi pitänyt tehdä myöhempien kausien tuotannolla ja soundeilla, nyt ehkä vähän vielä hämää, eikä laulajan äänikään ole ihan vakiintunut tyyliinsä vielä. Mutta hyviä viisuja lätty piukassa.
 
Throwing Copper nyt on loistolevy, upeaa biisiä toisensa perään. Parempi kuin sinkkulohkaisunsa antavat ymmärtää, mikä on paljon.
 
Bändin parhaana levyinä silti pidän Copperia seurannutta Secret Samadhia. Aivan uskomaton levy. Levyllä on tietty tunnelma kokoajan, mitä jotkut voivat luonnehtia negatiivisesti niin että kaikki kuulostaisi vähän samalta, mutta tässä se toimii. Lakini's Juice räjäyttää kyllä pään irti komeasti.
 
Sitten seurannut Distance to here on myöskin loistotavaraa, laitan samalle tasolle kuin Copperin, eli tosi kovaa tavaraa. Sinkkuna paljon soinut Dolphins' cry jyrää kuin mikä, ja muita henkkoht suosikkeja on Quiet river rage, Voodoo lady yms.
 
V on hankala levy, tässä kohtaa varmaan moni Live-diggari käänsi kelkkansa. Lopettaa vertailun ja kuuntelee, niin paljastuu että V on "ihan hyvä" levy, joka on perhanan ylikaupallisen kuuloinen ja kokeilee turhan paljon mainstream-kikkoja musiikissaan. Pari tosi kovaa rallia on tässäkin. Liven heikoin levy, mutta ei paska. Kuuntelen silloin tällöin.
 
Birds of prey on taas hankala. Vähän tuntuu itsensä toistolta ja ylikaupalliselta taas, eikä alkuaikojen tasolle päästä, mutta silti levyllä on monta kovaa biisiä. Enemmän rokimpi kuin kaksi edellistä. Kliseisiä sointukiertoja suolletaan kunnolla ulos ja vedetään. Kaupallistahan tämä lienee, mitä sitten, hyvä levy. Kappaleet kuten She, Lighthouse yms. rokkaavat tykimmin. Heavenkin on hieno. Kyllä tämä on hieman alivarvostettu ja V.n takia ostamatta jätetty levy.
 
Kyllä jos joskus pystyisi vetämään jonkun bändin kanssa "White, discussion"-biisin yhtä isolla raivolla ja tunteella kuin mitä Live tekee Copperilla, niin olisin ylpeä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=120893