Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Leikari
Alue:Koskettimet
Aihe:Omistatko Yamahan CS sarjalaista?
Aika:05.04.2006 17:20   (muokattu 05.04.2006 18:30)
Sinä kun kerta omistat ko. vehkeen niin voisitko hiukan valaista asiaa?

 
Speedin ja depthin kun vääntää riittävästi oikealle irtoaa kyllä "gamelan bellsit" yms. ;-) - - pystyy kyllä soittamaan melodioita. En ole huomannut myöskään eroa, että käyttääkö osc 1:n vai osc 2:n kanssa (siis, mikäli samat asetukset muuten) eivätkä oskillaattorin säätäminen vaikuta toiseen vaikka ring-mod on päällä.
 
Manualin mukaan ring oscillatorin suurin taajuus on 500 hz (0,5-500) - - sikäli ilmeisesti kuitenkin oma oskillaattorinsa. Perusäänenkorkeus siis noudattaa aina koskettimella soitettua soitettaessa (ihan kokeilin varmistaakseni juuri), mutta sävy pysyy ring-modulatorilla ohjatun mukaisena (paitsi taas, että miten EG:n on säätänyt). Ringmodulatorin päälle/pois -kytkeminen ei mitenkään sekoita laitetta.
 
Härveli on tosiaan iso ja painava rohjo. Joskus aina ihmettelee, että mitä sillä tekee - varsinasesti kunnon sointujakaan kun ei voi soittaa (toki 2-äänisyys kulloinkin sopivalla intervallilla soitettuna antaa matalalla leveyttä ääneen - ja tuo on kyllä ko. soittimen luonne huomioiden etu ainakin minun käytössäni vs. cs-20m). Kun pistää virran päälle ja alkaa testailemaan niin mieli aina muuttuu. Vaikka kerran oli jo vähällä lähteä. Pitäisi tehdä sille joku kunnon laatikko roudausta varten - nykyisin se on reissuun otettuna muiden romppeiden päällä johonkin mattoon käärittynä.
 
Cs20.stä ei ole kokemusta, mutta jos siitä pidät niin sopivasti vastaantullessa kyllä nelikymppistä suosittelen - - vaikka en kyllä myöskään tiedä, että onko yksin ring-mod:n tai muunkaan (monofinen --> duofoninen, enemmän muistipaikkoja ;-)) vuoksi sen arvoista - perussoundihan on sama. Väliraha saattaisi olla noin puolet cs-20:n arvosta vastaavankuntoiseen nelikymppiseen verrattuna. En tosin ole E-bayn hintoja seurannut.
 
edit: tarkistin - ringmodulator soi "on" -asennossa yksinkin "speedin" mukaisella taajuudella kun osc-1 ja osc-2 on väännetty hiljaisiksi. VGA:N ENV vaikuttaa äänen kestoon. Erillinen oskillaattori siis on, mutta melodioitakin voi soittaa.
 
kitaraspedu-ring-modulaattoreista minulla ei ole kokemusta.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=121006