Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:uneksija
Alue:Koskettimet
Aihe:Omistatko Yamahan CS sarjalaista?
Aika:05.04.2006 15:30
Minulla on ollut VG-kuntoinen CS40M reilut viisi vuotta. Duofoninen - hyöty monofoniseen, että ei leadeissa varasta ääntä. Sopii avaruusvingutuksiin - filtteri mainio ja käytän paljon LFO-modulointia. Matalat äänet mukavat - oikeasti lämpimän karu soundi & moduloinneilla saa eloa VCOihin. Yksi kaveri aina halusi ostaa, mutta onneksi löysi muualta oman.
 
Mää oon joskus miettiny että pitäiskö "päivittää" Yamaha eli metsästää tommonen CS40M jostain ja myydä toi CS20M, mutta oon miettiny, että onkohan se kuitenkaan sen arvoista. Se mikä meikää lähinnä kiinnostaa CS40M:ssä on sen ring modulaattori, sellasta ihmettä kun ei yhestäkään mun synasta löydy, mutta mulle on vähän epäselvää että minkälainen ring modulaattori tossa CS40M:ssä on. Joissain synissahan se on semmonen, että ring modulaattorin toiseen inputtiin menee synan toinen oskillaattori ja toiseen toinen, mikä aiheuttaa sen, että lopputuloksessa on ring mod. -efekti mutta se on silti harmooninen ja sillä saundilla voi soittaa melodioita jne. Jostain taas heräs epäilys, että tossa CS40M:ssä ois semmonen (tyhmä) ring modulaattori, että sillä on oma oskillaattori (niinkun itsenäisissä efekti-ringmodeissa), ja lopputuloksena on lähinnä epäharmoonisia, kaaoottisia ring modulaattori -ääniä eikä semmosia millä vois soittaa esim. selkeitä melodioita tms. Sinä kun kerta omistat ko. vehkeen niin voisitko hiukan valaista asiaa?
 
Esimerkki vähän samantapasesta asiasta: Mun Akai VX600 -synassa on crossmodulaatio-efekti, eli siis FM-efekti, mikä tarkottaa sitä, että toisen oskillaattorin taajuuttaa voi moduloida toisella oskillaattorilla, niiku esim. Minimoogissa tai tossa mun venäläisessä Altair-synassa, mutta aika vähän on tyhmää että heti kun tossa Akaissa kytkee sen ominaisuuden päälle niin se vireen "träkkääminen" menee ihan päin hanuria ja tuloksena on just vaan semmosia kaoottisia tuomiopäivän saundeja, joilla ei voi ees soittaa Ukko Nooaa p*rkele. Tosi tyhmää. (itseasiassa vaikka ominaisuuden pelkästään laittaisi päälle, ja säätäisi modulaation määräksi "nolla", eli silleen, että FM:llä ei oo ees vaikutusta, menee vire silti ihan mettään, ihan ku se ois suunniteltu tommoseks tyhmäks!)
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=121006