Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:etnopoju
Alue:Klassinen
Aihe:Maurice Ravel: Pavane pour une Infante Défunte.
Aika:16.03.2006 23:05   (muokattu 16.03.2006 23:06)
Joo, Ravelilla on kyllä aika selkeemmin jaoteltua kamaa, kun Debussyllä. Riffejä löytyy. Mut jos heittää 10 sekunnin pätkiä äijien orkka jutuista, niin kyllä hyvin samankaltaista. Debussy tykkää läjäyttää aina yht äkkiä päin naamaa sellaisia melodioita, et huh huh. Samaa harrastaa Ravel. Ravel ei ole niin "hillitty".
 
mun mielestä debussy ei kyllä ole hillitty. kuuntele vaikka la mer tai nocturnes.
 
sen pianobiisit on enemmän sitä impressionistista kiveksiin puhaltelua, mutta orkkajutuissa on välillä sellasia rysäyksiä, että oksat pois. ihmeen paljon kuulostaa myös varhaiselle stravinskille - tai siis toisinpäin - , mutta stravinski otti ne debussy vaikutteet ja teki siitä oman kieroutuneen version. ne nätit hyppelevät jousisäestykset on muutettu hakkaaviksi ja aggressiivisiksi versioiksi stravinskilla.
 
levytyksistä kannattaa mun mielestä tsekata esa-pekka salosen johtamat. helvetin hyvin artikuloitua ja selkeästi tulkittua matskua.
 
Tsekkasin Ran just, oli aika tiukka. Nous kylmät väreet siinä jossa se muija vetää sen veitsen esiin. Eikös toi ollu Kurosawan?
 
on. sehän muuten perustuu johonkin shakespearen näytelmään, mut en jaksa nyt muistella mihin. muuten se soundtrack on mun mielestä ihan saatanan kova. toru takemitsu oli jopa stravinskin ihailema säveltäjä - ja se on jo aika harvinaista.
 
kun mun kämppiksellä oli canal plussa mä katsoin varmaan viis kurosawan leffaa, kun oli joku kurosawa- putki siellä. kaikki aivan mahtavaa kamaa. kaljaa meni kiitettävästi samalla.
 
Tarantiinosta puheen ollen katsokaa hyvät ihmiset Oldboy, meni omiin top10 leffoihin. Toi on sellainen leffa, et joko sitä vihaa tai diggaa ihan helvetisti. Kosto tarina, menee paljon pahemmin överiksi (hyvällä tavalla) kuin kill bill.
 
mä kyllä tykkään tarantinosta, mutta tähän mennessä noi kurosawat on ollut mielestäni parempia, kuin tarantinon kurosawa- tyylipastissit.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=9&t=119280