Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Fortune
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Tuvalu
Aika:10.03.2006 13:05   (muokattu 10.03.2006 13:07)
Logiikka riippuu kovasti näkökulmasta.
 
Eiköhän tuossa ole ennemminkin kyse vastaisuudesta mammuttimaisuutta kohtaan, mikä vaivaa myös näitä 'ylikansallisia levy-yhtiöitä' tai mitä tahansa hajautetusti hallinnoituja suuryhtiöitä ja maailman markkinoita ylipäätään, mitkä eivät ole enää oikeastaan minkään yhteisön/ihmisen hallittavissa. Vähintään yhtä naivia kuin julkinen kieltäytyminen moisista iloista, on kuvitella etteikö soittolistojenkin sisältö olisi valtaosin massojen (kaupallisten) intressien määrittelemää, olkoot se sisältö paskaa tai ei. Ok, jonkun mielestä tuo on hyvä juttu, " mutta jonkun toisen mielestä tuollainen kulttuuri oksettaa.
 
Mutta joo, onhan se esimerkiksi hienoa, että saadaan nykyään joka 'vetin pitkospuu-kävelyllekin soimaan muzakkia taustalle 'ylemmän tahon' toimesta, halusi siitä nauttia tai ei. Kuinka tuo ja monet muut hienot asiat olisivatkaan mahdollisia ilman tehokkaan levityksen periaatteita ja kulttuuria!

 
Joo, kritisoida saa, mutta ei tuolla mitään muutosta tehdä. Passiivisella itkemisellä siis.
 
Miksei voi hyväksyä tosiasioita ja pelata niillä säännöillä, tehden omaa juttuaan? Jos siis oikeasti haluaa tehdä sitä musiikkiaan. Ei silloin luulisi olevan energiaa itkeä maailman pahuutta, senkin voimavarannon voisi kanavoida musiikintekoon.
 
Kaikki epäinhimillisyys tuossa viihdeteollisuuden mammuttitaudissa on ikävää, mutta se, että suuressa on voimaa ja isolla yhtiöllä on resursseja levittää musiikkia, ei ole paha asia. Käyttäisivät sitä härskisti hyväksi, pelaisivat niissä puitteissa omilla säännöillä. Jos isoa yhtiötä kiinnostaa oikeasti bändin erinomainen musiikki, niin kyllä sitä saa omilla ehdoilla tehdä. Nykyaikanakin on isoja bändejä, jotka ovat omaperäisiä. Mutta ehkä sitä ei vain haluta huomata, koska se veisi pohjan pois "isot yhtiöt tuhoavat musiikin" -narinalta.
 
Ehkä olen tyhmä, mutta minulle tärkeintä olisi, että musiikkiani kuulee mahdollisimman moni ja se ei toteudu siten, että hautaan biisini aikakapseliin ja hautaan 6 jalkaa maan alle.
 
Sitä paitsi tuo "ei maksettuja mainoksia" -periaate on törkeä, sehän meinaa sitä, että mihinkään ei osteta mainoksia vaan kärtetään ilmaispuffeja lehdistä. Se on törkeää lehtiä kohtaan, ei niitäkään ilmaiseksi julkaista, varsinkaan pieniä.
 
Ja ilmeisesti bändin nettisivutilakin on ilmainen, olisihan se väärin maksaa palveluntarjoaja-riistäjälle siitäkin :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=118786