Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Deep Shadow
Alue:Media ja viihde
Aihe:Viimeksi katsomasi näytelmä ja sen arvosana
Aika:17.02.2006 22:54
Kansallisteatterin Willensauna: Marguerite Duras; Jokapäiväinen elämä
 
Ohjaus: Kaisa Korhonen
Lavastus: Fridjon Rafnson
Puvustus: Fridjon Rafnson
Rooleissa: Terhi Panula, Eeva-Kirsti Komulainen
 
Marguerite Durasin kirjasta viisihenkisen työryhmän dramatisoima näytelmä oli tyyliltään jollakin tapaa erikoinen. Näyttämöllä on kaksi naista, jotka näyttelevät Durasin kahta eri persoonaa.
 
Näytelmää voi oikeastaan luonnehtia 1h 45min kestäväksi muistelevaksi monologiksi, joka tulee kahdesta suusta. Varsinaista draamallista juonta tästä ei kannattunut hakea, vaan tämä oli nimenomaan muistelua. Kerrontaa Durasin elämästä.
 
Aiheina käsiteltiin mm. niin miehenä kuin naisena olemista, parisuhdetta, rakkautta, alkoholismia ja maailman epäoikeudenmukaisuutta. Purevimmillaan näytelmä oli juuri tuossa alkoholismin käsittelyssä.
 
Lavastuksena toimi huone, joka näytelmän edetessä koki jatkuvia muutoksia. Visuaalisesti tuo näytelmä oli varsin kaunista katsottavaa.
 
Erityisen hieno homma oli, että satuin sellaiseen näytökseen, jonka jälkeen oli mahdollista jäädä keskustelemaan näyttelijöiden sekä ohjaajan kanssa ja paikalle jäikin aika paljon väkeä. Tunnin verran sai vielä kuunnella esityksen jälkeen mielenkiintoisia juttuja näytelmän rakentumisesta ja muistakin jutuista.
 
Arvosanaksi 8.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=26&t=113161