Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:uneksija
Alue:Koskettimet
Aihe:Yamaha YC-25 D
Aika:02.02.2006 11:18
mitä aikanaan jammua olen kuullut (on siitä aikaa tosin) niin ei ne kyllä voxilta tai fafrisalta kuullostaneet - nimenomaan liian hi-filtä - ne oli niin "hyvät", että niissä ei ollut oikein mitään - - just sen kliinisyyden vuoksi en semmoisia aikanaan ostanut kun olisi ollut mahdollisuus - en nytkään soundillisesti kaipaa, mutta tyylikkäät ovat!!
 
Ei ne Farfisalta kuulostakkaan kun ominaisuudet ja ääniaallot on ihan erilaiset. Oletko joskus siis soittanut oikeaa Vox Continentalia ja verranut sitä Yamahaan? Joku oli netissä järjestäny "arvaa keikkaurku"-kuuntelukisan ja useimmiten Yamaha sekotettiin Voxiin. On totta että Yamahat on liian hifit jos vertaa vaikka Farfisa Compactiin, mutta toisaalta eihän esim. kitaraakaan kukaan soita ilman mitään efektejä täysin kliinillä saundilla täysin puhdassaundisella vahvistimella kuulokkeet päässä. Vanhat keikkaurut on tarkotuskin (mun mielestä) soittaa semmosen vahvistimen läpi joka värjää ääntä kunnolla ja myös esim. putkietusen läpi jolla voi saada ääneen rutinaa jne.
 
Esim. legendaariset Doorsin urkusaundit biiseissä Light my Fire ja Break on trough on osaltaan hyvien Vox-urkujen ansiota, mutta myös hyvän vahvistimen, mikin, ja nauhotus- ja miksaustekniikoiden ansiota! Tuskin Voxikaan ihan siltä kuulostaa jos sitä soitetaan täysin kliininä hifi-vahvistimen läpi.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=114897