Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:varakeef
Alue:Musiikkibisnes
Aihe:Keikkaverotuskuviot
Aika:24.01.2006 21:05
Ihan normaalia vieläkin. Sivutuloja pitää olla ns. uskottava määrä, että voit vähentää sivutulojesi verotuksessa esimerkiksi 5000 euron rummut.
 
Noissa isommissa hankinnoissa on tietysti huomattava se, että koko hankintamenoa ei välttämättä saa vähentää kerralla.
 
Verohallituksen ohje kertoo: "Jos työvälineen todennäköinen taloudellinen käyttöaika on yli kolme vuotta, hankintameno vähennetään poistoina. Poisto tehdään esinekohtaisesti. Poiston määrä on enintään 25 % menojäännöksestä. Jos työvälineen hankintameno on enintään 1 000 euroa, voidaan sen todennäköisen taloudellisen käyttöajan yleensä katsoa olevan enintään kolme vuotta ja vähennys tehdään kerralla. Kuitenkin, jos verovelvollinen osoittaa, että työvälineen taloudellinen käyttöaika on yli kolme vuotta, meno vähennetään poistoina."
 
Minun olisi pitänyt tienata sivutoimella vähintään 30 % koko toimeentulostani että sivutoimesta johtuneita vähennyksiä olisi voitu huomioida verotuksessa.
 
Olisi kyllä siistiä tietää, mihin tuollainen raja tai tuo sivutuloja pitää olla ns. uskottava määrä perustuu tai mikä se raja milloinkin on. Kolmekymmentä prosenttiahan voi olla järjetön kasa rahaa.
 
On hyvä muistaa, että tässä tapauksessa yrittänyttä ei laiteta, jos pelataan avoimin kortein. Verovelvollinen vaatii vähennystä, esittää perustelunsa ja verottaja suhtautuu siihen miten suhtautuukin. Vastauksen saa verotuksen valmistuttua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=2&t=113577