Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tempura
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:PJ Harvey
Aika:22.01.2006 01:42   (muokattu 22.01.2006 01:45)
Jep, löytyy melkein kaikki levyt. Aivan tiukkaa tavaraa tämä. Nirvanamies itsekin olen, joskaan en tiedä vaikuttiko se asiaan, koska ensimmäinen PJ-levyni oli "Is this desire?", joka on jokseenkin hiottu soundeiltaan. Kuitenkin, tuo kyseinen levy on parhaita levyjäni ikinä, ja jos pitäisin listaa, se olisi varmasti top10-listalla.
Aivan huikeaa musiikkia. Perfect day Elise rokkaa niin perkeleen kovaa, että siinä menee pää sekaisin ja sisäelimet myös. Ja toisaalta joku Angelene melkein poruttaa.
 
Ensimmäinen kosketus neitiin oli tietenkin Nick Caven kanssa vedetty Henry Lee-kipale, joka löytyy Caven "Murder Ballads"-levyltä. Siitä alkoi kiinnostus.
 
Siitäpä sitten seuraavaksi "Stories from the city, stories from the sea" ja homma oli selvä, että PJ on semmoinen plikka minkä levyt pitää ostaa. Tämäkin levy on todella rautainen.
 
Varhaisemmat on aika raakaa tavaraa kyllä, ja jotenkin silti hienoa. Olen aina ollut sitä mieltä, että Harvey osaa tehdä todella kaunista ja myös todella rumaa musiikkia. Osaa laulaa kuin enkeli, ja osaa laulaa myös kuin sekopäinen narkkari.
"To bring you my love" ehkä kuunnelluin noista ns. vanhemmista, vaikkei niin vanha olekaan. "4-track demos" sitten vasta onkin rankkaa verikuraa. Tästä neidistä jää aika skitso olo päähän.
 
Uusin levy "Uh huh her" vaati aika perhanasti totuttelua, mutta en voi olla tykkäämättä. Vähän aikaa hakkasin päätä seinään, niin sitten napsahti. Hyvä levy on sekin, joskin aika hankala kokonaisuus ja yleissoundi. Tuollaisia levyjä ei paljoa kyllä tehdä.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=114678