Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Suu
Alue:Laulaminen
Aihe:Äänen ja laulukunnon kannalta hyviä toimenpiteitä
Aika:15.01.2006 17:16   (muokattu 15.01.2006 20:36)
Olen harrastanut pitkään aktiivisesti tanssia ja voimistelua. Viime vuosina muut jutut ovat vieneet sillä tavoin, että voimistelu on jäänyt kokonaan pois ja tanssi siirtynyt harrastusosastolle. Tällä hetkellä harrastuksiin ei jää paljoakaan aikaa elämässäni.
 
Fysioterapeutti sanoi jo melko vähäisen tsekkailun jälkeen, että mulla on kummallinen yhdistelmä - yliliikkuva vyötärö/ristiselkäalue mutta hieman aliliikkuva rintaranka(selkäranka rintojen alapuolelta niskaan). Hän kertoi että erityisesti tämä kävi ilmi liikkeestä, jossa pöydän reunalla istuen laitoin kädet ristiin niskan taakse, kyynärpäät pään eteen yhteen ja fysioterapeutti nosti kyynärvarsien alta ja pyysi mua samaan aikaan taivuttamaan päätä ja koko yläkeho taakse. Melkein kaikki jousto tuli alaselästä.
 
Tämä johtunee siitä, että mulla on perinnöllisesti aliliikkuva rintaranka. Toisaalta harrastuksieni vuoksi olen joutunut treenaamaan selän ja rinnan liikkuvuutta, ja tietämättäni kompensoinut sitä alaselästä ja vyötäröstä. Eräästä toisesta kokeilusta kävi myös ilmi, että mulla on heikot syvät kaulalihakset. Huomenna tapaan tyypin uudelleen, ja saan ohjeita ja harjoituksia mitä tehdä näille asioille.
 
Niin ja ulkoisissa asioissa tuo juttu näkyy niin, että kun olen epävarma tekemästäni asiasta, mulla lähtee menemään ryhti kasaan ja pää eteen. Ryhti- ja pääongelmat eivät ole ollenkaan harvinaisia (niin kuin varmasti moni tietää) ja niiden taustalta löytyy mitä erilaisimpia syitä. Mun tapauksessa ne sattuvat olemaan tällaisia. Toisaalta mulla oli joskus laulamista aloitellessa ongelmana "vatsa sisään, rinnat ylös"-yliryhti joka juonsi voimistelun ajoilta.
 
No, ilmeisesti olen nyt siis vuosien aikana kiikkunut jossain ääripäiden välissä tuon ryhdin suhteen.. toivottavasti se alkaisi löytämään vihdoin paikkansa.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=113336