Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:fifi
Alue:Laulaminen
Aihe:Äänen ja laulukunnon kannalta hyviä toimenpiteitä
Aika:09.01.2006 09:09
Pointti oli vain siinä, että onko tosiaan syytä opetella vaivalla kasat jotain tapoja, että ääni pysyy kunnossa.
 
Allekirjoitan osittain. On turha opetella sellaisia tapoja, että jos esim. jonain kertana ei pystykään juomaan teetä/syömään pastillia tms., laulu meneekin lähinnä psykologisista syistä pieleen: "apua, pastillit loppuivat - nyt laulu ei voi sujua". Monilla laulajilla on omia pinttyneitä tapoja, jotka tuovat "onnea" laulamiseen.
 
Mutta kokonaisvaltaiseen itsensä huolehtimiseen kannustan. Höyryhengitys, pastillit, hunajat yms. ovat apukeino huonolle päivälle, mutta eivät saa olla laulamisen edellytys. Toisaalta, jos haluaa edistää lauluelimistönsä toimimista, tiettyjä huonoja asioita kannattaa välttää ja hyviä asioita lisätä.
 
Paljon riippuu myös siitä, mitä haluaa laulultaan, mihin ja miten paljon ääntänsä käyttää, tekeekö sitä ammatikseen vai huvin vuoksi. Itse tähtään ammattiin ja huomaan kyllä erot päivissä. Kaikki vaikuttaa: miten on nukkunut, liikkunut, onko kroppa jumissa, mitä on syönyt, onko tulossa kipeäksi, onko elämässä stressaavia asioita. Kantapään kautta on monia asia tullut opittua.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=37&t=113336