Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Jamminen
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:DIY Mellotron
Aika:04.01.2006 10:39
Joo. Voisko tulla testaamaan? Mikä kunto? Mitä nauhoja?
 
No tuolla hinnalla ei voi saada täydellistä melloa, joten joku "catch" oli oltava. Tässä tapauksessa se oli se, että kyseessä on EMI:n tekemä mello, lisäksi siinä on CMC-10 moottoriohjaus (mikä onkaan oikea termi), eli pahamaineinen yhdistelmä.
 
Siinä on muutamia ongelmia, mutta kyllä siitä ääntä lähtee ja soittamaan pystyy. Yksi saundiräkki, TT choir - 3 violins - flutes, eli ihan loistavat saundit saatiin tuohon mukaan.
 
Niitä ongelmia: tonepotikka on mitä ilmeisimmin rikki (tästä syystä outputtia on tosi vähän?), paljon hurinaa (kuulostaa maalenkiltä), saamamme saundiräkki on normaalista M400:sesta, ja se ei istu täydellisesti, soittotatsi oli aluksi karmea (nyttemmin sitä saatiin vähän paremmaksi), äänipäitä ei oltu varmaan koskaan putsattu (niissä on jotain ikipaskaa, ei lähtenyt 95% alkoholilla), tuossa nyt nuo pahimmat.
 
Nyt on menossa kauhea opiskeleminen asiaan liittyen. Netistä saa monesti lukea, että EMI:n tekemät mellot saa täyteen happeensa vasta, kun ne purkaa täysin osiin ja kokoaa uudestaan kunnolla. Tämä voisi olla hauska operaatio. Ainakin kosketinosion voisi purkaa ja putsata kunnolla, sekä koota kunnolla; pressure padit ja pinch rollerit eivät ole täysin suorassa koskettimiin ja nauhoihin nähden.
 
Kai sitä voi tulla testaamaan, tosin ensi viikon jälkeen alkaa taas koulu ja kiirettä pitää.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=113038