Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:starsailor
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Vintage kitarat
Aika:30.12.2005 16:11   (muokattu 30.12.2005 16:13)
Minusta turhaa hypetystä. Jos kitara on hyvä, niin on ihan sama onko se vintage, vai ei. Vintage kitaroissa on se huonopuoli, että monet on jollain tapaa korjausta vaativia ja täten huonosoittoisia tai jopa soittokelvottomia. Korjaukset maksaa ja huonossa tapauksessa rikkoo sen autenttisuuden joka vähentää vintage-arvoa. Joten lopulta sulla on kasa puuta, jolla ei ole hyvä soittaa. Mikä on tälläisen kitaran arvo? Keräilijöille hyvinkin suuri, mutta itselleni ei ainakaan minkäänlainen.
 
Valtaosa ihmisistä on ymmärtänyt väärin tuon "vintage" puolen. Vintage soittimet stratot, telet, les paulit, martinin pre-war akustiset, gibson pre-war akustiset eivät ole haluttuja siksi, että ne on vanhoja, vaan siksi että ne oli hyvin valmistettu aikanaan ja että ne soivat erittäin hyvin. Mielestäni on todella tyhmää maksaa 5000-6000 euroa 60-luvun stratosta, joka on huonossa kunnossa, mutta ilmeisesti monesta ei ole.
 
Omistin itse Guild M-20 akustisen vuodelta -63. Samanlainen kitara, jonka Nick Drake teki tunnetuksi ja jonka kanssa poseeraa toisen levynsä kannessa. Tuota voisi jo varmaan kutsua vintage-soittimeksi. Kitara oli kyllä varmaan paras pikkukoppainen millä olen koskaan soittanut, mutta sen hauraus ja vanhuus ei ainakaan itselleni ollut mitenkään mairittelevaa. Jotenkin sitä varoi, eikä sitä viitsinyt ottaa mihinkään mukaansa. Mietin että mitä järkeä on pitää kitaraa jolla ei voi soittaa, jos pelkää että se menee rikki. Joten myin sen pois, kun halusin ostaa jotain muuta. Pienellä voitolla - tietenkin ;)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=112753