Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Mika Antero
Alue:Roots
Aihe:Ten Years After: Alvin Lee, maailman nopein?
Aika:14.12.2005 15:27
Parilta onnistuneelta divarireissulta löytyi Ten Years Afterin Ssssh -lp ja The collection tupla-lp. TYA on monille jäänyt Woodstockin I'm going home -vetoa lukuunottamatta melko tuntemattomaksi suuruudeksi. Mistähän se johtuu? Siitäkö, että Alvin Lee ei ole niin taitava kuin Clapton, ei niin monipuolinen kuin Beck, ei niin vähäeleisen tyylikäs kuin Kossof, ei niin raisu kuin Page? Samaa sarjaa kuitenkin, bluesin ja rokin välimaastossa taiteileva rankkaa mättöä työstävä kitaranvinguttaja. Noin kärjistäen sanottuna ja ainoastaan noihin kahteen levyyn mielipiteeni perustaen.
 
Paitsi että Alvin Lee on sairaan nopee ja siitä huolimatta melkoisen tyylikäs kitaristi on hän myös hyvä laulaja. Pidän hänen tylyn päällekäyvästä äänestään, jossa on semmoista kovalle rokkarille sopivaa uhoa ja ärhäkkyyttä. Tämä tulee esiin etenkin rokkaavimmissa biiseissä. Tyylikkäimmillään bändi ja Lee ovat esim. Hear me calling ja No title -kappaleissa, jotka ovat oikein maukkaita pidäteltyä voimaa uhkuvia blueseja. Jopa iänikuiseen Creamin tapaan esitettyyn Crossroadsiin on saatu hyvä meinkinki, jopa parempi kuin Creamillä itsellään.
 
Jotain tällaista. Aiemminkin on bändistä ollut ketju, mutta ei roots -osastolla, joten sallittakoon uusi avaus aiheesta.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=10&t=111331