Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Ekku01
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Miksi g-kielen vire ei pidä?
Aika:12.11.2005 12:48   (muokattu 12.11.2005 21:27)
Kuulostaa tosiaan jokseenkin mystiseltä. Tuossa jo tulikin monta vinkkiä mitä kokeilla. Olethan varmasti laittanut kielet kunnolla viritystappiin kiinni?
 
Jos tuo ongelma on vain nykyisellä kielisatsilla niin vaihda toki ihmeessä uudet kielet. Jotenkin tuo kuulostaa siltä että itse kielessä on jotain häikkää.
 
Josta päästään off topiciin: Kielistä oli jokin aika sitten ketju jossa yllättävän moni kertoi huonoista kokemuksistaan DR:n seteistä. Samalla tuli itsellekin mieleen tapaus kun keväällä kävin Kristian Oeschin luona jälleen kerran erään kitara-rempan merkeissä. Silloin hän kertoi, kun mietin mitkäköhän kielet sitä laittais, kuinka oli juuri johonkin kepukkaan laittanut asiakkaan pyynnöstä DR:t, ja että joku setin kielistä oli semmoinen jonka kanssa ei kerta kaikkiaan saanut intonaatiota kohdalleen.
 
Tuumin silloin, että joskus voi käydä noinkin, kunnes sitten täällä näin kyseisen lafkan kielistä juuri tuon paljon negatiivista palautetta sisältäneen ketjun. Viikko sitten vein taas yhtä kitaraani satula-remonttiin ja samalla mainitsin tuosta DR-jutusta. Nyt Oesch kertoi että DR:llä on ollut paljon ongelmia asian kanssa ja että ovat jo kertaalleen ilmoittaneet saaneensa ongelman pois päiväjärjestyksestä, mutta kuulemma vieläkin sitä esiintyy aivan liikaa.
 
Joku tapaus oli myös missä kaverilla oli mennyt keikka pilalle kun juuri trimmattuun Martiniin tai vastaavaan akustiseen oli vaihdettu DR:n setti ja punottu G-kieli oli ollut aivan perseellään. Sitä ei vaan saanut vireeseen. Keikan jälkeen uusi setti eri merkillä ja taas vire oli tip-top.
 
Myös se on kuulemma yleistä että intonaatiot joutuu usein säätämään aika rankasti uudestaan ko. merkkisillä kielillä (kieltenvaihdon yhteydessä) kun jollain muilla seteillä riittää että kielet vain vaidetaan.
 
Sori jo etukäteen jos moinen off topic jotain hermostutti. Tarkoituksenani ei todellakaan ollut dissata DR:ää ja jokainen saa toki soittaa valitsemillaan kielillä.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=108380