Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:reaktor
Alue:Studiotyöskentely
Aihe:JÄREÄN äänieristyksen A ja O hakusessa
Aika:13.10.2005 09:59
PL:
 
Hinta kuulostaa "hieman" korkealta. Viisi kesää sitten olin mukana rakentamassa perheyrityksen 180m^2 IT-alan toimistoa, jonka loppukustannus poikkeuksellisen tehokkaan ilmastoinnin lisäämisen jälkeen oli hieman yli 100 000e.
 
Toisaalta ei tähän ulkopuolista kirvesmiestä olla tilaamassa. Sähköasentaja ja rakennusmestari löytyvät molemmat omasta suvusta, ja eipä tässä aleta kireällä aikataululla taistelemaan. Lisäksi tuttava piiristä löytyy kaksi studioa rakentanut studio-alan ammattilainen, jonka asiantuntemusta kompromissiratkaisuissa voisi käyttää. Tämän viestiketjun idea olikin saada selville olisiko jokin toisenlainen ratkaisu ollut parempi eristyksien suhteen. Toistaiseksi mitään uutta ei ole oikeastaan tullut esiin.
 
Ilmastointi jaetaan seinänaapurin kanssa, mutta kyseinen tila on onneksi vain varastokäytössä eikä sovellu toimistokäyttöön. Näin ollen oman huoneiston puolella täytyy vain miettiä kuinka kahden huoneen äänet vaimennetaan ilmastoinnissa. Muoviputki vaimentaisi näin lähtökohtaisesti jo huomattavasti nykyistä metalliputkea enemmän ääntä.
 
Mitä Akukonin hinnastoon tulee, otin toimistoon yhteyttä ja olin oikeassa tuossa hintatasossa. Eihän tässä olla toimistoa tilaamassa rakentamaan, vaan antamaan konsultointiapua, ja konsultointiavun hinta on noin 3 x IT-henkilön palkka / tunti, joten jokainen voi siitä laskea mikä on asiantuntemuksen hinta päivätyönä. Ei se oikeasti ole niin pajon :)
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=16&t=105582