Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Leikari
Alue:Koskettimet
Aihe:Koskettimet vai midikiippari?
Aika:10.10.2005 09:10
"omakuvauksesi" perusteella ymmärtäisin, että itse soitat lähinnä kitaraa ja tarvitset "synasoundeja" äänityksiisi
 
kerropa vielä, että millä äänittelet - sekin vaikuttaa, että millainen hankinta kannattaisi tehdä
 
ve-1:
 
mikäli äänittelet moniraiturilla ("digitaalinen äänitystyöasema") aivan perinteisesti instrumenttien tuottamaa ääntä niin joku syntikka on silloin tarvitsemasi laite. Perusratkaisu on tavallinen syntetisaattori, jossa on koskettimet ja tuottaa itse ääntä. Syntikan valintaa esim. hevin soittoon on käsitelty monessa ketjussa, jotka taaksepäin selaamalla helposti löytyvät. Toinen ratkaisu on hankkia esittämäsi kaltainen midi-koskettimisto ja erillinen ääni-/syntikkamoduli.
 
ve-2:
 
äänittelet tietokoneen äänitys-/sekvensserisoftalla - tällöiln voit käyttää ohjelmassa mukana olevia softasyntikoita tai erikseen hankittavia syntikkaohjelmia (katso ja kysele "tietokoneet ja musiikkiohjlmat" -ryhmästä). Tässä tapauksessa riittää ehdottamasi midi-koskettimisto so. liität koskettimiston midi-out -liittimestä johdon tietokoneen midi-in -liittimeen. Soittelet sitten softasynaa, jonka "virtuaaliäänität" ohjelmaan. Halutessasi voit soittaa sekvensseriin, joka tallentaa soittotapahtumat - voit halutessasi korjata vaikkapa yksittäisiä nuotteja helposti tietokoneen näytöllä. Sekvensserin laitat sitten "soittamaan" ko. softasyntikkaa.
 
- - -
 
kertaukseksi vielä Musamiehenkin sanoma: midi-tieto ei ole ääntä vaan musiikkia koskevaa tietoa so. perusmuodossaan midin avulla välitetään tieto soitettavista nuoteista, niiden äänenkorkeudesta, kestosta sekä esim. pitchbend- ja modulation -säätimillä tehdyistä "venytyksistä" yms. - midillä voi hoitaa myös soundien vaihdot jne.
 
suosittelen kirjastosta jotain midiä käsittelevää opaskirjaa - - riittää kun katsot yleisesti miten homma toimii - digitaaliteoriat voit ohittaa
 
monien syntikoiden käyttöohjeissakin on riittävät tiedot midin ymmärtämiseksi
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=36&t=105400