Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:pliksu
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:Lakoista ja lakkaamisesta
Aika:23.09.2005 12:38
Tarkoitus olisi rääpiä vanhasta itsetehdystä telestä maalit pois. Paklata kolot, hioa, hioa ja hioa. Lopuksi heittää joku kiva kukkakuosi (Marimekon unikko?) päälle Fenderin Pink-paisley/Blue-flower tyyliin. Tällä hetkellä body on täynnä lommoja ja naarmua. Olen 5v aikana oppinut syyttämään joka kolhusta liian pehmeää lakkaa, minkä valinnassa en hirveästi aikanaan aikaa tuhrannut. Täten enpäs nyt edes muista, mitä lakkaa se oli. Kyseessä lienee jonkinlainen halpa akryylilakka. Kolhuja kuitenkin tulee tasaiseen tahtiin, vaikka en kitaraa nyt varsinaisesti koskaan ole pahemmin telonut.
 
Nyt olen tässä viimeiset 1½h pohtinut erilaisia lakkavaihtoehtoja ja suosikeiksi on noussut mm. nitroselluloosa ja 2-komponenttilakat.
 
Millaisissa muodoissa näitä kahta esiintyy? (spray? ruisku? pensselimeininki? jne.)
 
Kuinka kovaa tämä nitroselluloosa on? En haluaisi kitaran menevän nyt vuoden aikana vintage-kuntoon. Kuinka paljon näitä värkkejä tarvii? Esim. 2-komponenttilakkoja saa kuulemma maalaamoista pikkuisen purnukan johonkin ei-niin huokeaan hintaan. Jos sitäkin nyt joutuu ostamaan sen 3 purkkia, niin alkaapa jo pikkuhiljaa käymään myös lompakon päälle.
 
Jos olette kokeneet jonkin akryylilakan suhteellisen iskunkestäväksi, niin pistäkääpäs merkkiä/hintaa/ostopaikkaa ruutuun ja pistän asian hautumaan.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=103877