Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:McNulty
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Okkultismi ja rock-musiikki
Aika:12.09.2005 20:26
Nykyhetken tietyntyyppisten ilmiöiden kuten goottilaisuuden ja black metalin luulisi tuovan mukanaan yleisestikin lisääntyvää kiinnostusta okkultismiin ja laajempaa keskustelua siitä.
 
Kohta täälläkin tavataan esoteerisia kirjoja kannesta kanteen ja arvuutellaan onko Necronomiconilla oikeasti yhteys demoneihin :)
 
Rock-muusikoiden okkultismin harrastaminen ja sen hyödyntäminen muusiikin tekemisessä on käsittääkseni lähtöisin 60-70-luvun vaihteesta. Tuolloinhan okkultismi muodostui jos ei nyt massakulttuuriksi, niin muodiksi ainakin Yhdysvalloissa, mutta ymmärtääkseni myös Englannissa. Näkyiköhän se mitenkään Suomessa asti?
 
Näkyi se ainakin jotenkin. Äitini on monesti puhunut yhdestä kaveristaan joka halusi Pink Floydin innoittamana maalata huoneensa mustaksi ja nukkua arkussa. Eli kyllä sitä hippirockin aikakaudella löytyi näitä experimentaalisiakin tapauksia.
 
Mielestäni okkultismista keskustellaan hirveän vähän. Onko kyseessä tabu, joka pokkana heitetään kategoriaan "uskonnosta ei saa keskustella" vai mikä on homman nimi?
 
Kyllähän siitä voi keskustella, mutta mielestäni kyseessä on enemmänkin "hei, kerään huomiota" kuin oikeasti mitenkään hyödyllinen saatika nerokas ajattelutapa ja "maailma". Se ei siis ole tabu, se on vitsi? Okkultismiakin on niin monia erilaisia... voodoo, satanismi ja ties mitä.
 
Jimmy Page oli, ja on kai edelleen, vannoutunut Aleister Crowley -keräilijä. Mutta uskoiko hän oikeasti noitahörhöilyihin, vai oliko Crowley-krääsän haaliminen vain kiehtova keräilyharrastus, jolla sai helposti mediajulkisuutta?
 
Uskon että se on vain keräilyharrastus, sillä Crowleyn höpinät on harvemmin enää nykymaailmassa otettu kovinkaan vakavasti. Ehkä tuolloin Woodstockin aikaan nuoret ihmiset imivät itseensä kaikenlaisia vaikutteita, kuten he tekevät edelleenkin. Joku lukee Mustia Panttereita, toiset Mein Kampfia.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=102929