Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:McNulty
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Charvel (475) De Luxe
Aika:19.08.2005 00:02
Onkos kellään ko.kitaraa? Ite ostin omani jo 10 vuotta sitten ,mutta vasta viime aikoina alkoi kiinnostamaan että onkohan noita paljonkin suomessa liikkeellä.Kaulan laatassa on FortWorth:n osoite Texasiin ja sarjanumero 334188,kuitenkin on vissiin Japanissa tehty.
 
Jep, tuo 475 on siitä 90-luvun alusta. Ihan hyviä soittimia... Dinky-kopsuja. Made in Japan todellakin, mutta ei kyllä häpeä USA Dinkyä olleskaan. Itse omistin yhden 475:n mutta myin sen kun taloon tuli Charvel Model 4 aikanaan. Se oma 475 oli sellainen "Silver Crackle" joita ei Ed Romanin sivujen mukaan ole kuin 300-500kpl valmistettu.
 
Headstockin "Charvel"-teksti on Samalla lailla kirjoitettu kuin Jacksoneissa,ts sama fontti.Väritys on punainen josta puun viilut kultaa läpi,ilm. nk. Flametop? Rensselit on kaikki mustat.Charvelin lisenssi floikka on ja Jacksonin aktiivi elektroniikka midboostilla.otelautaa kiertää feikkiluu nauha ja nauhamerkit on nätin helmiäiset.Pulttikaula on ja tietty two-piece neck.
Kauan kauan sitten maksoin tuosta n 3000mk ja mielestäni erittäin edullinen ostos tuon laatuluokan kepistä.On tullut testattua useita Charvelin tuon aikaisia modeleita ja aika "muovisilta" ovat tuntuneet puhumattakaan nykypäivän halpis Jacksoneista joita saa kohta Anttilastakin.

 
Mielestäni Charvel on yksi aliarvostetuimmista skeboista kun käytettynä lähdetään etsimään. Ne on puuosiltaan loistavia, laatu on aivan järjettömän korkea... Jacksonin aktiivit toimii ihan ok jos aktiiveista diggailee (mielestäni monipuolisemmat kuin emg 81/85 häsäkät). Midboost on herkkua... saa ihan hyvin matkittua singlecoil stratoa tuon kanssa. Ei nykyään enää noin hyviä skeboja tehdäkään, siihen hintaan mitä ne uutena aikanaan maksoivat.
 
Jonkun aikaa omistin myös Charvel Model 6:n, mutta myin sen etiäpäin. Jotenkin tuo Mod.4 on vain se minun juttu. En kokenut sitä neckthru häsäkkää mitenkään tarpeelliseksi tai autuaaksi tekeväksi. Tässä Mod.4:ssa on loistava sustain ja mielestäni hieman kirkkaampi saundi kuin Mod.6:ssa. Helkkarin hyvä peli etenkin jos jotain USA Soloistia on himoinnut. Voisin väittää että tuollainen 500e sijoitus Charvel Model 6 ei ole ollenkaan hullumpi ratkaisu. Säästyy rahaa eikä tule maksettua turhia siitä "Made in USA" tekstistä lavassa :)
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=100806