Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Marlowe
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:The Clash
Aika:26.05.2003 12:22
Toki kuuntelee! Mahtava bändi. Levykokoelmasta löytyvät merkittävimmät levyt ja lisäksi yksi alkuaikojen bootleg- livenauhoitus ("Buy or Die"!!!), joka ei vaan suostu pyörimään krantuissa stereoissani kunnolla. Pahus.
 
The Clashin debyyttialbumi on mielestäni kaikkien aikojen paras punklevy, joka pyyhkii mennen tullen pöytää Sex Pistolsilla ja Ramonesillakin. Erityisesti USA-painoksen kuunteleminen lämmittää kovasti sydäntä. Sandy Pearlmanin (mm. BÖC) tuottama "Give 'Em Enough Rope" toimii sekin, joskaan ei yllä ensimmäisenä mainitun tasolle.
 
Monissa äänestyksissä kaikkien aikojen parhaiden kiekkojen joukkoon sijoitettu "London Calling" on toinen erinomainen levy, joskaan en arvosta sitä monipuolisesta äänimaailmasta huolimatta aivan yhtä paljon kuin tuota karua ja rujoa esikoista. Loistavia biisejä, jotka ovat klassikkostatuksensa ansainneet.
 
"Sandinista" on minusta parhaimmillaankin keskinkertainen. Levyllä on muutamia todella hyviä kappaleita ("Hitsville USA", "The Magnificent Seven"), mutta jotenkin kiekko tuntuu kärsivän jonkinlaisesta pöhötyksestä ja mammuttitaudista, eikä sitä tule kuunneltua läheskään yhtä paljon kuin noita muita. Levy olisi varmasti ollut loistava tavallinen kiekko ja tuplakin, mutta nyt mukana on yksinkertaisesti liikaa biisejä, joista osa on selviä täyteraitoja.
 
"Cut the Crap" minulta sitten puuttuukin. Levyn murskaavat arvostelut ovat pelottaneet allekirjoittaneen pois.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=29819