Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Exhausted
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Pedaalien järjestys jalkain juuressa
Aika:05.08.2005 11:21
Faqista lainattua:
 
"Kitara -> wahi -> volume -> säröt, modulaatiot -> etuaste -> efektiluupista ulos -> aikaan vaikuttavat efektit (kaiut, delayt) – efektiluupista sisään -> vahvistin"
 
Tässä nyrkkisääntö. Kannattaa silti myös kokeilla muita vaihtoehtoja.

 
itse kyllä väittäisin että "nyrkkisääntönä" modulaatiot on efektilenkissä.
 
toisaalta, efektilenkin käytöllä on merkitystä vain jos vahvistimesta otetaan säröä, tai jos käytetään räkkiprosessoria joka haluaa linjatasoista signaalia
 
pedaaleilla ei ole oikeaa eikä väärää järjestystä, se mikä ratkaisee, on se, mistä sinä pidät. Lisäksi eri pedaalit reagoivat erilailla keskenään laitettuna eri järjestykseen. Lisäksi voit miettiä mitä kaikkia pedaaleita aiot edes käyttää samaan aikaan, koska vain silloin niiden järjestyksellä on väliä.
 
Taannoin olimme keikalla erään jamibändin kanssa, jonka kitaristilla oli soundcheckissä pedaalit normaalia ajatellen käänteisesti. ensin oli delay, sitten modulaatiot ja lopuksi säröt. Kysyin eikö kannattaisi laittaa säröjä ensin että efektit kuuluisivat paremmin. Hän katsoi minua hölmistyneenä että eikö säröt nyt ole ensin? Vielä hölmistyneempänä hän käänsi pedaalinsa ympäri ja soitti soundcheckin siten, mutta keikkaa varten käänsi pedaalit normaaliin asentoonsa, ja ne kuulostivat juuri siltä miltä hän halusi.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=99764