Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Valokaari
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Impaled Nazarene keikalla Italiassa
Aika:22.05.2005 12:52
Voi olla että olen sokeutumassa, mutta tätä uutista en täällä missään huomannut:
 
Suomalaisbändi ei saanut esiintyä Italiassa
21.5.2005 7:00
 
Helsinkiläisen bändin keikat Veronassa ja Reggio Emiliassa jouduttiin siirtämään eri kaupunkeihin katolisten vastustuksen takia.
 
Tällä hetkellä Italiassa keikkaileva bändi Impaled Nazarene sai aikaan kohun, kun paikalliset katoliset julistivat yhtyeen keikkakieltoon. Kieltoa on puitu ainakin veronalaisen lehden La Stampan ja reggioemilialaisen Emilian sivuilla.
 
Jopa rajuihin mielenilmauksiin johtanut tapahtumasarja sai alkunsa jo viime viikolla, kun helsinkiläisyhtyeen julisteet ilmaantuivat Reggio Emilian kaduille. Katoliset pitivät suomalaisten sanoituksia uskontoaan loukkaavina.
 
Katolisen musiikkijärjestön Papaboysien kotisivuilla kerrotaan nyt Papaboysien voittaneen taistelun saatanaa vastaan. Keikkapaikkojen omistajat varautuivat eilen katolisten mielenosoituksiin keikkapaikkojen läheisyydessä.
 
Kohusta hämmentynyt yhtye ei osaa suhtautua tilanteeseen.
 
- Mehän emme tiedä, mihin asti juttu on mennyt, mutta Reggio Emilian viranomaiset ottivat lopulta yhteyttä myös Veronaan ja kehottivat heitä perumaan keikkamme. Torstaiaamuna poliisit olivat saapuneet keikkapaikoille ilmoittaen niiden omistajille, että mikäli soitamme siellä, he menettävät lupansa, yhtyeen keulamies Mika Luttinen kertoo Italiasta.
 
Italialaisfanit ovat ilmaisseet pahoittelunsa yhtyeen nettisivuilla ja harmittelevat katolisen kirkon toimia.
 
Emilia-lehden yleisönosastopalstalla valitettiin, kuinka suomalaisbändin boikotti muistutti Italian fasistisista ajoista. Toiset katsoivat, että päätös kieltää konsertti kasvattaa entisestään kuilua nuorten ja aikuisten ajatusmaailman välillä.
 
Yleisönosastolle kirjoittaneet myös painottivat, ettei ketään pakoteta Impaled Nazarenen konserttiin ja että provokatiivisia sanoituksia kuunnellessa oma järjenkäyttö on suotavaa.
 
- Bändin edustajana ei voi kuin ihmetellä sitä, miten Euroopan unioniin kuuluvassa maassa, jossa pitäisi olla muun muassa uskonnon- ja sananvapaus, tällainen on mahdollista vuonna 2005. Meidän teksteistämme kukin voi olla mitä mieltä tahansa, Luttinen sanoo.
 
- Yleensäkin metallimusiikkia on kritisoitu siitä, että me kritisoimme kirkkoa. Tämä on täydellinen esimerkki siitä, miksi asia on edelleen ajankohtainen. Noitavaino jatkuu. Bändillehän tämä on ollut isoa ilmaista promootiota, täytyy vain kiittää siitä katolista kirkkoa, Luttinen toteaa vastikään julkaistua Death Comes In 26 Carefully Selected Pieces -livelevyä ajatellen.
 
Yhtye pääsi esiintymään eilen Milanoon siirretyllä ensimmäisellä keikallaan. Veronaan suunniteltu keikka kuullaan näillä näkymin Bassano Del Grappassa sunnuntaina.

HETA HYTTINEN

Lähde: http://www.iltalehti.fi/2005/05/22/200505213087987_uu.shtml
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=93833