Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Dr Dominant
Alue:Musiikin teoria ja säveltäminen
Aihe:Mnetin Finale-forum
Aika:16.03.2005 11:54
Ja lisää:
Finale oletusarvoisesti lopettaa tahtiviivaston sivun oikeaan reunaan, joka kieltämättä on esteettisesti hyvän näköistä. Joskus mä kuitenkin olisin selvyyden vuoksi valmis tästä tinkimään eli en halua ahtaa piisin viimeistä tahtia edelliselle riville.
Kun se on yksin viimeisellä rivillä, Finale tekee siitä oletusarvoisesti sivun mittaisen tahdin.
 
Miten saa tahtiviivaston loppumaan keskelle sivua?

 
Valitse page layout tool. Ota kyseessä olevan systeemin (viivaston) oikeassa alareunassa olevasta kahvasta kiinni ja raahaa viivasto haluamasi mittaiseksi.
 
Kun tehdään tarkemmin, avaa page layout-valikosta "systems" ja "page margins"-ikkunat ja syötä sinne tarkat lukuarvot kuinka paljon haluat että viivaston eri puolilla on tyhjää marginaaleihin suhteessa. Myös viivastojen välistä etäisyyttä on tuolta helppo säätää.
 
Taas kerran, tee siihen työpohjaasi valmiiksi sellainen hyvän näköinen määrä viivastoja per sivu ja valmiiksi vaikka neljä tahtia per rivi. Ei tartte nysvätä leiskan kanssa, kun kaikissa perusbiiseissä on kuitenkin osissa neljällä jaollinen määrä tahteja. Saat osat alkamaan valmiiksi rivien alusta. Pistä myös otsikko, tempo, ja tekijätiedot valmiiksi tekstilaatikoiksi asemointeineen niin, ettei tartte kuin kirjoittaa sinne sisälle uudet tekstit.
Copyright ©1999-2018, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=39&t=87682