Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:PIM
Alue:Kitarat: kitarakamat
Aihe:Pari kyssäriä Laney AOR Pro Tube 100W putkinupista
Aika:13.03.2005 22:56
Kannoin pari viikkoa sitten lähikaupasta kotiin otsikossa mainitun heräteostoksen ja tänään ehdin ekaa kertaa laittamaan sen päälle kokeillakseni että lähteekö siitä edes ääntä. Koneen mukana tuli kylkiäisenä 230 - 110V muuntaja koska jostain syystä vahvistimen jännitevalitsin oli fiksattu parilla liimatipalla 110V asentoon. Varsin erikoiseksi tämän tekee se että vahvistimen chassiksen päädyssä olevassa tarkistuslipukkeessa lukee selvästi mm. FINLAND ja 110V ja päiväys 19.8.1988. Mistähän ihmeen syystä Suomeen on roudattu joskus 110V verkkojännitteelle tarkoitettuja vahvareita? Ei ymmarra.
 
No eniveis, kaavin ruuvarinkärjellä ylimääräiset liimatöhnät jännitevalitsesta ja iskin vahvistimen Vattenfallin verkkoon muuntajan välityksellä ja mittailin yleismittarilla hehkujännitteitä sekä jännitevalitsemen 110V että 230V asennoilla ja koska hehkujännitteet näytti skaalautuvan oletusten mukaisesti niin uskalsin laittaa vahvistimen suoreen kiinni 230 volttiin. Vajaan tunnin verran siinä soittelin kerrostalovolymmeillä eikä sinä aikana ainakaan ilmaantunut mitään vikaoireita.
 
Toinen ihmetyksen aihe on että miten tämän vahvistimen volumesäätöjen pitäisi oikeasti toimia. Vahvistimessa on kaksi kanavaa, mutta volumesäätöpotikoita löytyy seuraavasti: Master Volume, Preamp1 level, Preamp 2 volume, Preamp 1 volume. Ykköskanava päällä eli Preamp Vol1 potikka ulosvedettynä kaikki(!) neljä potikkaa vaikutta särön ja volumen määrään ja luonteeseen ja kakkoskanava päällä vain Preamp 1 level säädöllä ei ole vaikutusta lopputulokseen. Selvempiäkin käyttöliittymiä olen tavannut, mutta kuten voi ehkä kuvitella niin ykköskanavan neljällä säädöllä saa särön luonnetta muokattua todella monipuolisesti ja tähän kun lisää vielä sen että tonesäädöissä on joka taajuusalueella myös buustausmahdollisuus niin koossa on moneen tyyliin taipuva paketti.
 
Näiden teknisten seikkojen lisäksi ihmetyttää myös se että miksei tämä lähes uudenveroisessa kunnossa ollut Laney ollut kenellekään muulle kelvannut vaikka se oli kai jo ehtinyt useamman viikon ollat myynnissä. Ei olisi luullut ainakaan 150 euron hintalapun ketään säikäyttäneen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=15&t=87505