Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Aakoo
Alue:Elektroniikka ja soitinrakennus
Aihe:ensimmäisen kitaran rakennu (perustietoja)
Aika:04.03.2005 12:45
Jeps..
 
Vähän karsastan myös tuota ajatusta, että 1. kitarasta tulee automaattisesti surkea vekotin. Teki sen sitten ohjauksessa tai yksikseen. Eiköhän kitaran lopputulokseen vaikuta melko paljon tekijän kädentaidot, työvaiheiden tuntemus ( jotka kummatkin toki kehittyy tekemisen myötä ), käytössä olevat materiaalit, työkalut jnejne..
 
Suurimmat virheet rakentelun suhteen onsattuneet syystä ,että olen jättänyt työvaiheiden suunnittelun puolitiehen, tyyliin "jos mä tästä ny vähän otan, niin kyllä mä tuon toisen palikan sitten tuohon jotenkin sovitan".. Varsinkin helppojen työvaiheiden kohdalla usein on käynyt näin. Ja kylläpä sitten ollankin soviteltu. No vielä ainakin kummatkin projektit on hengissä =) Katsotaan nyt lopputulos. Ehkä niistä tulee surkeita, tai sitten ei.. Se on jo nyt varmaa, että aivan priima kamaa on enää turha odottaa. Siitä piti huolen jyrsimen rajoittimen pettäminen lepakon kantta jyrsiessä.
 
Jos koulussa aikoo kitaran väsätä, niin tuskin se oppituntien puitteissa tulee tehtyä. Eli myöskin vapaa-aikana joutuu kitaran kimpussa painimaan. Toisaalta kouluilla on yleensä melko hyvä valikoima tarvittavia työkaluja ja puutyö opettajasta on varmasti enemmän tai vähemmän hyötyä, kunhan ensin itselleen selvittää mitä työvaiheita rakentamisessa on.
 
Eli jäitä hattuun ja tekee harkitusti ja rauhallisesti _kaikki_ työvaiheet, niin eiköhän se ensimmäinenkin keppi onnistu suht hyvin. Heti kun tuntuu, että projektin kanssa tulee kiire, niin kannattaa pitää tauko.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=31&t=86515