Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Akiman
Alue:Keskustelua raskaammasta musiikista
Aihe:Doom metal??
Aika:28.02.2005 01:18
"Doom what thou wilt shall be the whole of the law"
 
Doom-metalli on kyllä sellainen laji, josta löytyy erittäin paljon meikäläiselle mieleistä materiaalia, vaikka tyyli toisinaan vaatiikin tietynlaista mielentilaa tai vähintään tiettyä aikaa vuorokaudesta. Doom-metallin suhteen ei ole tosiaan oikeastaan mitään rajoja, eli oikein vanha perus-doom ja nykyaikaisempi funeral doom ovat molemmat mieleet, eri välimuodoista aina primitiivisyyksistä melodisuuksiin puhumattakaan.
 
Jos joitakin erityisesti mieleisiä lähtee luettelemaan, niin on mainittava ainakin Reverend Bizarre, Cathedral, My Dying Bride, Candlemass, Skepticism, Saturnus, Esoteric, Saint Vitus, Pentagram, Spirit Caravan, Electric Wizard, Anathema, Revelation, Orodruin, The Obsessed, Place Of Skulls, Witchfinder General, Solitude Aeturnus, Cirith Ungol, Spiritus Mortis, Shape of Despair, Swallow The Sun, Draconian, Aarni, sekä tietenkin Black Sabbath, jota voi tiettyjen kappaleiden pohjalta pitää genren alkuna ja juurena.
 
Tuossa ei ollut toki läheskään kaikki, mikä on ehtinyt vuosien mittaan mieltä lämmittämään, mutta jonkinlaista suuntausta todellisuuteen. Erittäin hieno ja laaja genre, josta löytyy tunnelmaa lähes joka lähtöön, tietenkin aina siellä epämieluisan viehättävällä puolella pysyen.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=44&t=86105