Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:ccrab
Alue:Rock, pop, alternative
Aihe:Brian Eno
Aika:26.01.2005 21:45   (muokattu 26.01.2005 21:46)
Aika vahvasti suunta muuttui Enolla kahden ekan soololevyn jälkeen. Here Come the Warm Jets -levyllähän on ihan sairaan hyviä biisejä, mutta siinä tuo Needles... on kyllä se "popein" biisi, eli vielä hieman kokeilevampia nuo muut biisit ovat. Jos ei koko levyä vielä ole, niin suosittelen.
 
Seuraava levy, eli Taking Tiger Mountain (By Strategy) jatkaa tuon Warm Jetsin tyylillä, mutta siinä biisit eivät ole yhtä hyviä. Vaikuttaa vähän siltä, että ne parhaat biisit oli jo ekalle levylle laitettu. Silti tosin omistamisen arvoinen lätty.
 
Kolmas, eli Another Green World, ottaakin paikoitellen ensimmäisiä askeleita kohti ambienttia, vaikka sisältää laulettujakin kappaleita -- tosin paljon edellisiä levyjä rauhallisempia. Levy on kylläkin mestariteos, jota ei voi liikaa suositella, jos rauhallisemmasta kamasta tykkää.
 
Mutta Roxy Musicin For Your Pleasure-levy, jonka jälkeen Eno lähti soolouralle, muistuttaa aika lailla Enon alkuaikoja. Eli sitä voisin suositella, jos tuo Wam Jets eniten kolahtaa.
 
Joku tietävämpi voisi sitten suositella mahdollisesti Phil Manzaneran levyjä, Needles..hän on sävelletty Enon ja Manzaneran voimin. En vain ole herran levyjä onnistunut vielä kuulemaan. Jossain ainakin suositeltiin sitä ekaa, jolla Enokin soittaa.
 
edit: olin liian hidas... Mutta tosiaan Warm Jets on paljon "glamimpi" kuin nuo myöhemmät.
Copyright ©1999-2024, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=3&t=82969