Muusikoiden.net - Keskustelu
Kirjoittaja:Tommi S.
Alue:Aloittelijat
Aihe:Näin toimii vahvistin
Aika:20.02.2003 20:46   (muokattu 20.02.2003 20:49)
Entäs sitten kun ääntä muokataan sekoittamalla siihen sama aalto mikä on vastavaiheessa. Millaisilla komponenteilla tämä tehdään? Miten kytketään yms.
 
Jos aaltoon lisää saman aallon joka on vastavaiheessa on tuloksena hiljaisuus.
Jos aaltoon lisaa saman aallon joka on myötavaiheessa on tuloksena aalto joka on kaksi kertaa voimakkaampi.
Jos aaltoon lisää saman aallon joka on eri vaiheessa, myötavaiheen ja vastavaiheen väliltä, on tuloksena myös jokin hiljaisuuden ja kaksinkertaisen voimakkuuden väliltä.
 
Tuon kahden komponentin kytkennän voi ajatella toimivan myös niin että kondensaattori muuttaa aallon vaihetta riippuen aallon taajuudesta, mutta vastuksessa aallon vaihe pysyy samana. Kun nämä kaksi eri vaiheessa olevaa aaltoa kohtaavat, niin ne vaimentavat toisiaan. Vaimennuksen määrä riippuu tässä tapauksessa aallon taajuudesta.
 
Phaser efekteissä on kytkentä jossa samalla tavalla eri taajuudet muuttavat vaihettaan. Näitä vaiheenmuunto asteita on useita peräkkäin, jonka jälkeen tämä useasti vaihemuunneltu signaali sekoitetaan takaisin alkuperäiseen signaaliin. Alkuperäisessä signaalissa on sitten tiettyjä taajuusalueita jotka ovat vastavaiheessa muunnellun signaalin kanssa.
Phaser efekteissä on myös systeemi joka muuttaa vaiheenmuuntoasteiden vaiheenmuunnon määrää eri taajuuksilla, jolloin vastavaiheessa olevat taajuusalueet liikkuvat kokoajan ylös ja alas.
 
http://www.geofex.com/fxtech.htm
 
Tuolla on selitetty eri efektien toimintaa.
Copyright ©1999-2019, Muusikoiden Net ry. Kaikki oikeudet pidätetään.
https://muusikoiden.net/keskustelu/posts.php?c=11&t=21390